All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Svi srpski državljani koji glasaju u inostranstvu moraju što pre da se prijave

Diplomatsko-konzularno predstavništvo Srbije taj zahtev zatim dostavlja nadležnoj opštinskoj, odnosno gradskoj upravi po mestu prebivališta birača u Srbiji

Birači koji imaju boravište u inostranstvu mogu najkasnije do 11. marta da podnesu zahtev da na izborima za predsednika Srbije glasaju u zemlji u kojoj žive.

Potrebno je da preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Srbije podnesu zahtev da se u jedinstveni birački spisak ubeleži da će glasati u zemlji boravišta, a ne u Srbiji.

Svi koji glasaju u inostranstvu treba da vode računa o jednoj stvari, da ne zakasne sa upisom u birački registar!

Taj zahtev mora da sadrži ime, prezime i ime jednog roditelja, jedinstveni matični broj birača, opštinu, odnosno grad i adresu prebivališta birača u Srbiji, kao i podatke o opštini, odnosno gradu i adresi boravišta u inostranstvu, objašnjeno je na sajtu Republičke izborne komisije.

Diplomatsko-konzularno predstavništvo Srbije taj zahtev zatim dostavlja nadležnoj opštinskoj, odnosno gradskoj upravi po mestu prebivališta birača u Srbiji.

Uvid u jedinstveni biracki spisak svi građani Srbije, bez obzira gde trenutno žive, mogu da izvrše i elektronskim putem unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana na zvanicnoj internet stranici http://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal.

Birački spisak biće zaključen 17. marta u ponoć, kada će biti utvrđen ukupan broj birača koji će biti objavljen u “Službenom glasniku”.

Predsednički izbori biće održani 2. aprila.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top