All for Joomla All for Webmasters
Heroji zajednice

SVETIONIK NADE Anja je NAJINSPIRATIVNIJA ličnost godine

Žena koja je spasla dvogodišnjeg dečaka sa ulice u Nigeriji, nakon što ga je porodica proglasila “vešcem” i odbacila, proglašena je za najinspirativniju osobu godine.

Anja Ringren Loven, humanitarna radnica iz Danske, pružila je dom malom dečaku u februaru.
 Ona i njen suprug David vode humanitarnu organizaciju u okviru koje se nalazi centar gde žive, leče se i obrazuju nigerijski siročići i odbačena deca.

Dečak, koji se sada zove Houp, izopšten je iz zajednice jer ga je porodica proglasila vešcem.

Njega je našla Dankinja dok je lutao ulicama nigerijskog grada Ujo i hranio se otpacima.

Izgladnelog i žednog ona ga je odvela u svoj centar i tu mu je pružena pomoć. Dečak se ubrzo oporavio.

“Kada sam ga videla bio je tako mali, kao beba, sva sam se stresla. I sama sam postala majka pa me je podsetio na mog sina. Bilo mi je jasno u tom trenutku da ću učiniti sve da on preživi”, rekla je Loven.

Zahvaljujući slici na kojoj daje vodu dečaku, a koja je ubrzo podeljena hiljadama puta preko društvenih mreža, za nju, njenu organizaciju i decu čuli su mnogi i od tada joj stižu brojne donacije.

“Anja Ringren Loven je svetionik nade i najinspirativnija osoba 2016. godine”, rekao je glavni urednik magazina “OOOM” Georg Kindel.

On je bio glavni član žirija koji je izabrao najinspirativnije ljude ove godine.

Na drugom mestu liste se našao Barak Obama, odlazeći predsednik SAD zbog “zalaganja za mir, slobodu i toleranciju” uprkos promašajima kao što su nezatvaranje Gvantanama, mešanje u Siriju i Irak.

Na trećem mestu je glumica i filantrop Šarliz Teron koja se posebno istakla u borbi protiv side, a na četvrtom mestu liste je papa Franjazbog menjanja katoličke crkve nabolje. Na petom mestu našao se Leonardo Dikaprio, slavni glumac koji se bori za zaštitu prirodne okoline.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top