All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

ŠVEĐANIN PREŠAO VIŠE OD 3.000 KILOMETARA: Sada je u Srbiji i svima je poslao važnu poruku!

Albin, koji je do sada, nekada sam, a nekada u društvu istomišljenika, “pregazio” Dansku, Češku, Nemačku, Austriju, Slovačku, Mađarsku.

 Da li verujete da postoji grupa ljudi koja pešači za mir u svetu? I to od Švedske do Turske, što znači da će na svom putu preći više od 3.500 kilometara.

Globalno popularnu ideju “walk2Peace” (šetnja za mir) iskoristio je Šveđanin Albin, koji je do sada, nekada sam, a nekada u društvu istomišljenika, “pregazio” Dansku, Češku, Nemačku, Austriju, Slovačku, Mađarsku…

Albin se trenutno nalazi u Srbiji, gde planira da poseti Ralju, Kosmaj, Smederevska Palanka, Svilajnac, Despotovac, Ćuprija, Paraćin, Varvarin, Kruševac, Aleksinac, Niš, Nišku Banja, Belu Palanku, Pirot i Dimitrovgrad. Posle otkrivanja naših gradova i brojnih domaćina koji mu nude rakiju, domaće specijalitete i prenoćište, Šveđanin planira da svrati i u Rumuniju.

– Voleo bih da u Tursku stignem pre Božića. Srbija nas je tretirala veoma dobro, svakodnevno smo imali lepe sastanke sa ljudima. Mnogo njih nas je zaustavilo na putu da nas pita šta to radimo, a zatim bi nam nudili hranu, a dešavalo se da nam daju i pare – napisao je on na svom Fejsbuk profilu i naglasio da je u Novom Sadu svedočio ostacima ruševina od bombardovanja, što ga je očigledno porazilo.

Albin, inače vegan i veliki poštovalac prirode i ljudi, pozvao je sve željne mira u svetu da mu se pridruže u pešačenju.

 

dijaspora.news/Kurir.rs, Foto: Printscreen/Facebook

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top