All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Svarnost puna mašte

Zoran Marciuš, naš poznati umetnik koji živi i stvara u Frankfurtu, a slike izlaže svuda po svetu, jednom godišnje obavezno prikaže svoja dela i u metropoli na Majni. Ovoga puta je hotel Rileksa u delu Frankfurta, poznatom kao Mertonfirtel, širom otvorio vrata Zoranu i to prvi put za jednu izložbu slika.

Izložbu u kongresnoj sali je je organizovao Džefri Nater, generalni menadžer hotela, a otvorio je Tomas Holštajn, jedan od menadžera, dok je događaj muzički uobličila etno grupa Koreni.

– U Frankfurtu sam, a mislim da je to već petnaesti put kako izlažem u ovom mom gradu, predstavio dela iz nekoliko opusa, između ostalih i slike kojima objašnjavam geopolitička dešavanja. Druga tema su mi životinje, ali sam dodavao sitne čestice ili šljokice koje pod direktnim svetlom daju ono što sam hteo da istaknem – kaže za “Vesti” Zoran Marciuš.

Marija i Vladimir Rajić

Z. Vicelarervić

U brojnoj publici na otvaranju izložbe, između ostalih, bili su Vladimir Rajić, vicekonzul Srbije u Frankfurtu sa suprugom Marijom, Aleksandra Botić, predsednica umetničkog udruženja Boje internacional i Zorica Mladenović, pisac.

O slikarskom pravcu ili pravcima Marciuša vrlo detaljno govori Zorica Mladenović koja je na izložbu došla sa suprugom Igorom i sinom Filipom:

Zorica, Filip i Igor Mladenović

Z. Vicelarević

– Pratimo već nekoliko godina kako se razvija ta emotivno-doživljajna linija Zorana Marciuša. Ovo je nešto novo. On je imao nekoliko faza, počev od praznine kada je slikao ljude bez lica s jednostavnim pastelnim bojama u pozadini. Onda je imao fazu modernog baroka sa gomilanjem klovnova, predmeta. Sada je faza koja odgovara modernom viđenju, kao da je u pitanju neka primenjena umetnost. On kao da slika neki život, kao da slika stvarnost, ali je tu ipak prisutna imaginacija, nije realizam – opisuje Zorica Mladenović.

Zoran Marciuš i etno-grupa Koreni

Z. Vicelarervić

Leptir sa šljokicama
Dok se mama Zorica bavila umetničkim opisom, sin Filip je dugo stojao pored jedne slike i na pitanje koja mu se najviše sviđa kratko odgovorio:

– Najviše mi se sviđa ova slika leptira zato što ima puno šljokica i svetluca i kao da se pomera.

Dijaspora.news/vesti-online.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top