All for Joomla All for Webmasters
Magazin

SUJEVERNI, EVO KAKVA NAS ZIMA ČEKA Srpska Nova godina pala je na baksuzni petak 13-ti

Srpska Nova godina ove godine pala je na taj baksuzni petak 13. Za one koji slabije pamte ista stvar desila se poslednji put baš na petak, 13, pre pet godina, 2012. godine.

I tada, baš kao i ove sada, Srbija je bila okovana snegom i ledom. Ko ne pamti vanrednu situaciju uvedenu zbog snega i niskih temperatura u 28 opština u Srbiji, klizave puteve, smetove, nikad težu zimu?

Slučajnost ili ne, tek sujeverni će pljucnuti u stranu i reći “daleko bilo, ne ponovilo se”. Da li nas ćeka isti scenario ili datumi nemaju nikakve veze?

I nije ludački hladna zima jedina nevolja koja je ove prostore zadesila te 2012. godine. Nakon tog petka, 13. januara jJezive i neuobičajene nesreće desile su se tokom narednih 365 dana, ponajviše rudarima, padobrancima i pripadnicima vojske. U zaječarskom ležištu uglja “Lubnica”, te godine dogodila se tragedija, kada je rudar Goran P. poginuo kada ga je povukao bubanj koji pokreće transportnu traku. Dok je lopatom tovario lignit na transportnu traku, povukao ga je bubanj koji pokreće tu traku i – samleo ga.

 Kosovska policija saopštila je da je beživotno telo rudara Vukadina Vukadinovića iz Leška pronađeno februara 2012. godine u rudniku Belo Brdo.

Jedna Beograđanka nastradala je u nesreći koja se dogodila na putu Zaječar – Knjaževac kod sela Donje Zuniče. Nju su u kratkom periodu pregazila čak četiri vozila!

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Ona se kretala levom stranom kolovoza, kada je na nju naleteo automobil. Vozač je pobegao sa lica mesta, a preko žene, za koju se ne zna da li je nakon udarca još uvek bila živa, prešli su još minibus, kamion i automobil!

U padu sportskog aviona kod mesta Ratari kod Obrenovca poginula su oba muškarca koja su bila u letelici. Na aerodromu Lisičji jarak kraj Beograda, padobranac je poginuo prilikom trećeg skoka iz aviona, dok je u udesu sportskog aviona na letilištu Vojka kod Stare Pazove, pilot teško povređen.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Dvoje kadeta Vojske Srbije je poginulo, a sedmoro ih ranjeno na poligonu Pasuljanske Livade. Dvojica podoficira Vojske Srbije poginula su prilikom raščišćavanja terena od minsko-eksplozivnih sredstava na Kopaoniku.

Tokom te 2012. godine bila su čak tri baksuzna petka, 13-tog dana u mesecu. Posle te godine, tek 2026. godine će ih ponovo biti tri.

U tarotu broj 13 je karta smrti, brojni hoteli i bolnice širom sveta nemaju sobe s brojem 13, a mnogi gradovi nemaju 13. ulicu ili aveniju.

Na velikim svetskim aerodromima često nema kapije broj 13, a više od 80 posto nebodera u SAD nema 13. sprat.

(Dijaspora.news/Telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top