All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

SUĐENJE LAŽNOM POLICAJCU OTKRILO: Pretresao građane više puta, pa tražio da se skidaju goli!

Bojan Markuš (27), koji je optužen da se lažno predstavljao kao policajac i tako pretresao građane, predao je Tužilaštvu predlog o sporazumnom priznanju krivice povodom ovog dela, a u predmetu u kojem je oštećeni Ernad Ćatović.

Njegov advokat Damir Lekić je zbog toga zatražio odlaganje današnjeg suđenja. Podsećamo, protiv Markuša se vodi i drugi postupak zbog lažnog predstavljanja kao službeno lice.

 

U ovom predmetu, Markuš se tereti da se 10. januara oko 20.30 sati, na mestu Skaline u Podgorici, lažno predstavio Ćatoviću kao policajac i pretresao ga.

 

Kako se dalje navodi u optužnici, nakon toga on je od oštećenog zatražio da izvadi sve stvari koje ima kod sebe, što je on i učino. Markuš mu je navodno poslije toga saopštio da mora da ga povede u Centar bezbjednosti Podgorica.

 

Ćatović je u izjavi kod tužioca ranije kazao da mu je te noći prišao Markuš i da je kod sebe imao značku, pištolj i motorolu. Dodao je da je postupio po njegovom zahtjevu za pretres i da su se spustili niz stepenice kod Skalina.

 

FOTO: VIJESTI.ME

Nakon toga, kako je naveo Ćatović, optuženi je od njega tražio da se skine go što je on odbio, a zbog čega ga je Markuš udario u lice.

 

“Takođe tada mi je rekao da moram da pođem sa njim u CB, na šta sam ja pristao. Tu je izvadio motorolu, počeo da se vrti oko mene i da priča sa nekim. Međutim, nakon toga je otišao sa lica mesta, a ja sam pozvao policiju i prijavio događaj”, rekao je Ćatvoić.

 

On je ranije kazao da mu je Markuš više puta prilazio i predstavljao se kao policajac, ali nije reagovao jer je tada mislio da je on stvarno službenik policije jer mu je pokazao legitimaciju.

 

“To se dešavalo sedam puta, u periodu od maja 2017. do januara ove godine. Te noći sam mu tražio da mi pokaže legitimaciju, što je on odbio navodeći da se mi poznajemo od ranije i da nema šta da mi se predstavlja”, izjavio je ranije oštećeni.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top