All for Joomla All for Webmasters
hronika

STRAVIČNA IGRA SUDBINE U SEVOJNU: Zdravka ćerka pregazila dok je izlazio iz šahta, stradao 40 DANA NAKON SMRTI BRATA BLIZANCA!

Niko u komšiluku juče nije znao otkud je Zdravko odlučio da se spusti u šaht i pogleda vodomer

Penzioner Zdravko Rakić (68) poginuo je u nezapamćenoj nesreći, kad ga je ispred kuće u Sevojnu automobilom “golf” pregazila ćerka V. Đ. (41) dok je izlazio iz šahta.

Kako saznajemo, Zdravko je nastradao spletom neverovatnih okolnosti, kad je u ponedeljak ušao u šaht ispred svoje kuće da očita vodomer.

FOTO: KURIR

– Tragedija se desila pre podne, dok se porodica Rakić spremala da krene na obližnje groblje na Valovcu, gde je trebalo da se okupe i obeleže 40 dana od smrti Zdravkovog brata blizanca Boška – kaže naš sagovornik.

Gledao vodomer

Niko u komšiluku juče nije znao otkud je Zdravko odlučio da se spusti u šaht i pogleda vodomer.

– U trenutku kad je izlazio iz šahta, koji se nalazi pred samom Zdravkovom kućom, iz uske ulice koja je na desetak metara od njegove kuće, kroz nepreglednu krivinu, na desnu stranu skrenula je kolima njegova ćerka, koja se vraćala iz naselja, i naletela pravo na oca. Nije bilo šanse da ga vidi, jer je tu skretanje pod uglom od 90 stepeni – kaže komšija i dodaje da je nesrećni Zdravko najverovatnije promolio glavu iz rupe kad su kola bila vrlo blizu njega.

– Nije nam jasno kako nije čuo da nailaze kola. Možda je i čuo, ali je pomislio da kola prolaze ulicom pored i ne skreću u njihovu uličicu – pričaju komšije.

Nakon što je V. Đ. pregazila oca, Hitna pomoć i policija su brzo reagovale i odmah došle na mesto nesreće.
– S veoma teškim povredama, opasnim po život, dovezen je u Opštu bolnicu u Užicu. Lekari su učinili sve da ga spasu, ali, nažalost, nisu uspeli. Desetak sati posle udesa, on je preminuo – kaže izvor.

FOTO: ZORAN ŠAPONJIĆ

– Zdravko Rakić ušao je u šaht da pogleda vodomer
– Zdravkova ćerka “golfom” nailazi u ulicu iz nepregledne krivine
– U tom trenutku Rakić izlazi iz šahta, a njegova ćerka ga udara kolima

Nije ga držalo mesto

Za preminulog Zdravka komšije imaju samo reči hvale.

– Skoro je otišao u penziju. Bio je vrlo vitalan i nije ga držalo mesto. Stalno je sebi pronalazio poslove, jer nije mogao da sedi u kući – kaže jedan komšija i dodaje da je Rakić bio građevinski radnik.

– Godinama je radio po krovovima, skelama i eto gde mu bi sudbina da pogine. Strašno. Dobar je čovek bio. I on i njegov brat blizanac su bili dobri ljudi. Ma, cela porodica je za primer. Fini su i pošteni ljudi – pričaju šokirane komšije.

Splet nesrećnih okolnosti
Ćerka neće odgovarati
Istražni organi juče su prikupljali informacije o okolnostima pod kojima se udes dogodio, ali, prema onome što nam je nezvanično rečeno, prema prvim rezultatima istrage, neće biti osnova za pokretanje krivične odgovornosti protiv Zdravkove ćerke, jer je do udesa došlo spletom nesrećnih okolnosti.
– Žao nam je i Zdravkove ćerke. Šta joj se desi… Ništa ona nije kriva i ništa ona nije mogla da učini, jednostavno, sve se tako namestilo. Sudbina i ništa drugo, katastrofa – kažu komšije.

Dijaspora.news/(Kurir.rs/Zoran Šaponjić/foto:Zoran Šaponjić)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top