All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Stravičan zemljotres u Iraku i Iranu: Najmanje 328 poginulih, više od 5.300 povređenih, potres se osetio čak do Izraela (FOTO)

Snažan zemljotres pogodio je juče Irak, a prema poslednjim informacijama poginulo je najmanje 328  ljudi, dok je oko 5.300 povređeno u Iraku i Iranu. Materijalna šteta je prijavljena u osam sela, a neka od njih nemaju ni struje.

Iranski zvaničnici navode da bi broj poginulih mogao da bude još veći jer spasilačke ekipe još nisu stigle u udaljena područja.  Zemljotres se osetio u nekoliko iranskih provicija, a najteže je pogodio Kermanšah, gde je proglašena trodnevna žalost.

Kako navodi britanska agencija, zemljotres je bio jačine 7,3 stepena Rihterove skale.

Foto: Tanjug/AP

Zemljotres je pogodio oblast jugoistočno od grada As-Sulajmanija. Potres je bio na dubini od 10 kilometara, na oko 200 kilometara severoistočno od Bagdada.

Prema drugim informacijama, zemljotres jačine 7,5 pogodio je Iran u blizini granice sa Irakom, a potresi su se osećali duž celog regiona, uključujući tu i Izrael, Tursku, Kuvajt.

U Kermanšahu su poginule najamanje 142 osobe, a najveća bolnica je veoma oštećena tako da povređeni ne mogu u njoj da dobiju lekarsku pomoć.

Foto: Tanjug/AP

Prema rečima kurdskog ministra zdravlja Hame Rašeda, situacija u tom gradu je kritična, najveća bolnica je oštećena i nema električnu energiju, pa se povređeni odvoze u u susedni grad, a veći broj zgrada i kuća je oštećen.

Foto: Tanjug/AP

Iranska televizija navodi da se potres osetio u nekoliko iranskih gradova, da je osam sela pretrpelo štetu, kao i da su neka ostala bez struje.

Foto: Tanjug/AP

S druge strane, zvaničnik iračke meteorološke službe navodi da je potres bio jačine 6,5 stepeni i da je pogođen veći deo zemlje, uključujući i Bagdad.

Iranski seizmološki centar registrovao je viš eod 50 naknadnih potresa, a očekuje se da će ih biti još.

 Zemljotres se osetio i u Dijarbakiru, na jugoistoku Turske, kao i u mnogim delovima Izraela.

Погледај слику на ТвитеруПогледај слику на ТвитеруПогледај слику на Твитеру

Kako je prenela britanska agencija, u iranskom gradu Kasr-e Širin ima i dosta povređenih, dok iranska televizija navodi da se potres osetio u nekoliko iranskih gradova, da je osam sela pretrpelo štetu, kao i da su neka ostala bez struje.

(dijaspora.news/ / Tanjug)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top