All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Stočaru Radojku (70) preti novčana kazna jer ne zna šta je sa teletom koje je prodao

Sedamdestogodišnji Radojko Živković iz sela Milići, moraće da se pojavi u četvrtak pred sudijom za prekršaje u Vrnjačkoj Banji, jer ne zna šta mu je sa teletom koje je prodao.

– Imam 70 godina i živim u najudaljenijem selu u Kraljevu, 80 kilometara od grada. Mučimo se da od poštenog rada živimo i ovako nam se vraća – rekao je Živković za Glas zapadne Srbije.

Ovaj golijski stočar kaže da ga mogu kazniti i do 50.000 dinara.

– Imam registrovano poljoprivredno domaćinstvo i svako grlo mi je umatičeno. Kada sam prodao tele dobio sam povratni list od kupca, koji sam, nažalost, izgubio i nisam predao veterinaru. Ne mogu se sad ubiti, ne postoji kopija. To nije razlog da platim ovoliku kaznu – kaže ogorčen Živković.

Radojko se pita zašto tako ne prođu i oni koji seljake iz ovih krajeva bukvalno kradu.

– Nemamo otkupno mesto, pa smo prinuđeni da mleko, meso i stoku dajemo po najnižim cena, jer da bi smo prodali po većim moramo da ih vozimo 80 i više kilometara , a šta bi smo onda zaradili – navodi Živković.

On smatra da je sramota da se neko sa sedamdeset godina tera da ide po sudovima 200 kilometara od kuće samo zato što je prodao tele.

– Što sad ja treba da brinem šta je sa njim. Ljudi moji, da li je to moguće, pa zašta im služe inspekcije i da li ja treba da radim njihov posao. Dođe čoveku da digne ruke od svega, a od kako znam za sebe gajio sam i prodavao stoku. Ovo nije bilo od kako je gavran pocrneo – kaže on.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top