All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

STEFAN (27) JE VOZIO JELENU (24) DA SE PORODI PA OBOJE POGINULI: Dječak se rodio carskim rezom, bore mu se za život!

Zla sudbina! Jovana Milenković (24), koja je bila u devetom mjesecu trudnoće, podlegla je povredama dan kasnije, a njen muž Stefan Ilić (27) poginuo je na licu mjesta u sudaru njihovog „fijata“ sa autobusom. Jovanin sin rođen je carskim rezom i bori se za život u bolnici u Kragujevcu.

Stefan Ilić (27) poginuo je na licu mjesta, a njegova trudna supruga Jovana Milenković (24) podlegla je teškim povredama dan kasnije. Njena sestra Teodora (20) i otac Saša, kao i još jedan putnik povrijeđeni su na Čokotinom brdu kod Kruševca kada se „fijat punto“ u kome su bili sudario sa autobusom.
Posle nesreće dječak je rođen carskim rezom i ljekari kragujevačke bolnice bore se za njegov život.

Stravičan sudar dogodio se na dionici Kruševac-Kaonik u 6.45 časova, kada su se na putu pokrivenom snijegom i ledom direktno sudarili autobus kruševačkog „Jugoprevoza“ i „fijat“ u kome se nalazilo četvoro putnika.

Autobus, koji je vozio Bojan J. (37), proklizao je, prešao u drugu traku i udario u automobil. Jedan putnik iz autobusa lakše je povrijeđen.

Smrskani „fijat“

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

– Od siline udarca Stefan Ilić, koji je upravljao automobilom, poginuo je na mjestu. Trudnica je teško povrijeđena, a u njenom izvlačenju iz smrskanog vozila učestvovalo je nekoliko ljudi – kaže naš izvor.

Nesrećna djevojka ostala je zaglavljena u slupanom „fijatu“, pa su više od 20 minuta pokušavali da je izvade.

– Vozači koji su se tu zatekli, a potom i vatrogasci počeli su da je izvlače i ona je transportovana u Opštu bolnicu u Kruševcu. Toliko krvi nisu skoro vidjeli ni medicinski radnici. Kad su dvije ekipe Hitne pomoći stigle, nesrećni Ilić je već bio preminuo i nije mu bilo spasa. Njegovo tijelo izvukli su vatrogasci koji su sjekli olupinu – naveo je  sagovornik iz istrage.

Prema riječima rođaka porodice Milenković iz Đunisa, Jovana je krenula u bolnicu jer je dobila kontrakcije.

– Stefan je povezao Jovanu, njenog oca i sestru po nevremenu, napolju je padao snijeg, a put je bio teško prohodan. Ona je počela da se porađa iako joj je termin bio 20. januar – pričaju rođaci.

Kako kažu, Stefan, koji je rodom iz Parunovca, došao je u Đunis da živi s Jovanom.

– Jovana nije radila, dok su otac i muž bili zaposleni u selu – kazali su nam rođaci.

FOTO: PRINTSCREEN RTS

Drama u bolnici

Na intenzivnoj njezi nalazi se i Teodora Milenković (20), Jovanina sestra, koja ima više povreda grudnog koša.

– Sumnja se da ona ima i povrede vrata, ali je u stabilnom stanju. Četvrti putnik iz „fijata“ nema teške povrede, samo je ugruvan. Jovanin otac ima samo lakše povrede i on nije liječen u bolnici – kažu u bolnici.

Vozaču autobusa Bojanu J. na teret se stavlja teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja.

– Bojan je rodom iz Trnčara, sela kod Kruševca, i njemu je određeno zadržavanje do 48 sati – rekao je naš izvor.

Mještani krive sudbinu

Mještani Đunisa, u kome su Ilić i Milenkovićeva živjeli, kažu da je riječ o divnom mladom paru. Mnogi okrivljuju sudbinu što je Jovana dobila trudove baš kad su putevi neprohodni.

– Ovo im je prvo dijete. Sigurno su planirali još djece. Skoro su se vjenčali i on je kod nje došao da bude tu ovih dana jer je zašla u deveti mjesec trudnoće. Mladi su, pa su zato i lijep par, al‘ eto, sudbina – priča Jovanina komšinica.

U teškom stanju

DJEČAK TEŽAK 3,5 KG

Muška beba teška 3,5 kilograma koju je Jovana Milenković rodila prebačena je u Centar za neonatologiju u Kragujevcu, gdje se nalazi pod stalnim nadzorom lekara.

 – Beba koja je rođena u bolnici u Kruševcu intubirana je i nalazi se u teškom stanju. Ljekari se bore za njen život – kaže za Kurir prof. dr Predrag Sazdanović, direktor Kliničkog centra Kragujevac. Prema njegovim riječima, vrlo je nezahvalno i teško davati prognoze o mogućem oporavku djeteta.

Aleksa Ilić, rođak Jovane Milenković, kaže da je ovaj put jako opasan.

 – To Čokotino brdo je cijelo u krivinama i skoro nikad se ne čisti od snijega, a u ova dva dana je baš napadao. U kolima je bila i njena sestra, koja je u lošem zdravstvenom stanju, ali nadamo se da će se oporaviti – kaže Ilić.

dijaspora.news/kurir.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top