All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

ŠTA BI BILO KAD BI BILO: Ovako bi danas izgledala Jugoslavija (VIDEO)

Zanimljivu analizu na Jutjubu je napravio Džozef Pisneti, koji se zapitao “šta bi bilo kad bi bilo” i kako bi danas izgledala obnovljena i ujedinjena Jugoslavija?
On je objavio analizu u videu na svom kanalu “Real Life Lore”, gdje inače objavljuje edukativne i zanimljive videe.
Autor je posebno naglasio činjenicu da skoro 2,4 odsto teritorije Bosne leži na minama.

Kada bi se ponovo rodila Jugoslavija bi imala nešto više od 20 miliona stanovnika, čime bi automatski ušla u Top 10 najvećih država Evrope kada je u pitanju stanovništvo i bila bi na osmom mjestu.

Podsjeća da bi nova Jugoslavija imala manje stanovnika nego 1991. godine kada je zabilježeno nešto više od 23 miliona stanovnika.

Kada je u pitanju etnički odstotak koji bi Jugoslaviju činio on bi izgledao ovako: u zemlji bi živjelo 35 odsto Srba, 20 odsto Hrvata, 11 odsto Albanaca, 9 odsto Bošnjaka, osam odsto Slovenaca, šest odsto Makedonaca, jedan odsto Crnogoraca i 10 odsto ostalih.

Religijski, Jugoslaviju bi činilo 43 odsto pravoslavnih, 27 odsto katolika, 22 odsto muslimana i osam odsto ateista, agnostika i ostalih manjih vjerskih grupa, a bila bi veličine Velike Britanije.

Bruto nacionalni proizvod iznosio bi 191.045.000.000 dolara, što bi Jugoslaviju pozicioniralo na 53. zemlju na svijetu kada je u pitanju ekonomija.

Vojsku bi činilo oko 230 hiljada pripadnika, a pet najvećih gradova bi bili Beograd, Zagreb, Sarajevo, Ljubljana i Skoplje

dijaspora.news/vp/Avaz.ba

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top