All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

SRBINU 20 GODINA ZATVORA Iznajmio automobil u Beogradu, odvezao se u Beč i ranio dečaka od 13 godina

Srbin Slobodan C. (38) osuđen je prošle nedelje pre sudom u Beču na 20 godina zatvora zbog pokušaja ubistva, jer je u julu 2015. u poteri za žrtvom teško ranio i dečaka (13).

Kako pišu austrijski mediji, nakon gotovo dve godine suđenja, proces je završen osuđujućom predsudom, koja i dalje nije pravosnažna.

 Presudu je donela porota, koja je sa sedam glasova za i jednim protiv proglasila Srbina krivim za pokušaj ubistva sunarodnika Aleksandra A., i (jednoglasno) za teško ranjavanje dečaka (13), koji se zatekao u unakrsnoj vatri između dvojice kriminalaca. Dečaku je, tom presudom, dodeljeno i obeštećenje od 6.930 evra.

Inače, suđenje je poništeno u novembru prošle godine, pa je ova presuda proizvod ponovljenog postupka.

Slobodan C. osuđen je na osnovu balističkih i drugih forenzičkih nalaza, ali i na osnovu svedočenja Aleksandra A. i oca (52) ranjenog dečaka, koji je bio prisutan kada mu je dete ranjeno nasred ulice. Iako nije video lice pucača, otac dečaka rekao je sudu da okrivljeni “držanjem, visinom i pokretima podseća na napadača”.

Prema onome što je izneseno na sudu i optužnici tužioca, pozadina krvavog sukoba, koji se dogodio 5. jula u bečkom okrugu Birgitenau, bili su neraščišćeni računi između Aleksandra i Slobodana. Naime, upucani je dugovao novac Slobodanu C., ali kako tu naplatu nije bilo moguće ostvariti, kriminalac se uputio za Beč da raščisti račune oružjem.

Prema optužnici, Slobodan je automobil kojim je došao u Austriju iznajmio u Beogradu, pa se preko Mađarske uputio za Beč. Tog vrelog julskog jutra, Aleksandra A. sačekao je ispred pekare u blizini stana u kom je živeo, izašao iz kola i bez upozorenja zapucao na rivala. U opštoj pometnji, Aleksandru je ispao hleb i papuče dok je bežao od hitaca. Na licu mesta zatekao se i pomenuti dečak sa ocem: njih dvojica su se biciklima vozili porede pekare, kada je tane – koje je prethodno Aleksandra pogodilo u zadnjicu – završilo u dečakovom stomaku. Tek pukom srećom, život tinejdžera je spasen. M.Jovićević

Pucač optužio Aleksandra Joksića za pucnjavu

Slobodan C. od početka suđenja negirao je da je izvršio zločin. Umesto toga, on je za pucnjavu optužio “muškarca koji je ubijen u Beogradu 29. septembra 2009. godine”. Tog dana, kako je “Blic” pisao, u prestonici Srbije likvidiran je jedan od vođa navijačke podgrupe Partizana “Jang Bojs” Aleksandar Joksić Joksa, u koga je smrtonosne hice, zbog duga od 150 evra, ispalio Konstantin Đatlov, koji je zbog tog dela i uhapšen.

Dijaspora.news/Blic

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top