All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

SRAMAN NALAZ VJEŠTAKA: Djevojčica NALETJELA na ZAUSTAVLJEN auto ministra i kriva je za UDES

Vozilo bivšeg ministra poljoprivrede Petra Ivanovića bilo je zaustavljeno i djevojčica je naletjela na njegov automobil, pa je ona kriva zbog saobraćajke prije šest godina.

To je zaključak vještaka Mašinskog fakulteta u ekspertizi koju su uradili Sreten Simović, Zoran Miljanić i Tijana Ivanišević, nakon što se dva vještaka saobraćajne struke ranije nijesu mogla usaglasiti oko  nalaza.

Simović je na jučerašnjem suđenju objašnjavao da bi u slučaju  drugačijeg ishoda  morao  ostati trag kontakta sa vozilom, da bi djevojčica bila odbačena unaprijed u smjeru kretanja vozila i da bi prilikom njenog padanja moralo doći do ogrebotina ili oguljotina, čije nepostojanje je, kako je  kazao, konstatovao i vještak medicinske struke.

“Došlo je do nalijetanja pješakinje na zaustavljeno vozilo… propust je na strani pješakinje”, zaključio je Simović.

Tužiteljka Biljana Pavličić prigovorila je  nalazu, navodeći da je to nelogično: “Jer iz spisa predmeta proizlazi da je djevojčica prelazila kolovoz, da nije išla u susret vozilu i da se nalazila ispred čeonog lijevog dijela vozila.  Iz skice, odnosno zaustavne pozicije vozila okrivljenog se vidi i da vozilo nije završilo radnju koju je započeo, radnju obilaženja vozilom”.

Sudija Goran Đuković  odlučio je  da ne saslušava djevojčicu u postupku, jer, kako je rekao, ni nju, ni roditelje nijesu mogli pronaći na dostupnoj adresi.

Davanje završnih riječi u postupku zakazano je za 20. januar.

Vještak Goran Čarapić ranije je bio kategoričan da je Ivanović vozilom u pokretu udario djevojčicu na pješačkom prelazu, dok je vještak Darko Savićević tvrdio da se ne može sa sigurnošću  utvrditi da li je do udara došlo na pješačkom prelazu i ostavio mogućnost da je djevojčica naletjela na zaustavljeno vozilo.

Upravo na tu mogućnost, pozivao se i ministar – da vozilo nije bilo u pokretu i da je djevojčica prije pješačkog prelaza natrčala na njega.

Ivanović je optužen za ugrožavanje javnog saobraćaja iz nehata, za šta mu prijeti novčana kazna ili zatvor do godinu.

Prema optužnom predlogu, bivši ministar je oktobru 2010. godine udario djevojčicu A. B. koja je  lakše  povrijeđena.

 Navodi se da se Ivanović nije vozilom zaustavio na pješačkom prelazu kako bi propustio djevojčicu, usljed čega je udario lijevom bočnom stranom automobila.

Prvostepenom presudom iz jula 2014. godine, Ivanović je oslobođen optužbi, ali je Viši sud ukinuo tu odluku.

(Dijaspora.news / Vijesti)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top