All for Joomla All for Webmasters
Magazin

SPEKTAKL NAD BEOGRADOM! Obeležava se godišnjica oslobođenja u Drugom svetskom ratu, Putinovi Striži spremni za dominaciju!

Centralni događaj obeležavanja 73. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu danas će biti prikaz “Oslobođenje 2017” na kojem će građani videti više od 2.200 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, 130 različitih vozila, 30 aviona i helikoptera i nove vojnike opremljene po konceptu “1.500”.

FOTO: FACEBOOK PRINTSCREEN VOJSKA SRBIJE I MINISTARSTVO ODBRANE

Prikazu “Oslobođenje 2017” prisustvovaće predsednik Aleksandar Vučić i najviše državno i vojno rukovodstvo Srbije, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, predsednik RS Milorad Dodik, predstavnici diplomatskog kora.

 

Danas će u Batajnici biti prikazan deo operativnih sposobnosti Vojske Srbije, a najatraktivniji deo predstavljaju naleti avijacije. Srpski vojnici predstaviće borbenu spremnost kroz različite segmente koji uglavnom podrazumevaju rešavanje različitih talačkih situacija, protivterorističke borbe.

Centralni deo deo biće prikaz novih vojnika koji su opremljeni po konceptu “1.500”, opremljenih savremenim ličnim naoružanjem, zaštitnom opremom i izviđačkim sredstvima.

Avijacija će učestvovati u delu prikaza osposobljenosti Vojske Srbije, a u svečanom defileu na kraju svečanosti učestvovaće 30 letelica – Migovi 29, avioni tipa “Orao”, G4 i “Lasta”, kao i borbeni helikopreti.

Migovi 29, koji su nedavno stigli iz Rusije, neće učestvovati u letačkom programu, ali biće izloženi za javnost, a u prikazu će učestvovati i jedna od najpoznatijih akrogrupa, ruski “Striži”.

 

(dijaspora.news/Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen/Facebook)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top