All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Snežana je čudo od penzonerke: Živi sa samo 10.000 dinara i nikada je nećete čuti da kuka – ovo je njen recept

Snežana sa svojom skromnom penzijom kada plati mesečne račune, preživi mesec sa 10.000 dinara, ima tri obroka dnevno, a kako kaže nema jednoličnu ishranu

Snežana Radosavljević (67) jedna je od 1,7 miliona penzionera u Srbiji koji mesečno za hranu troše samo 10.000 dinara! Njena penzija iznosi 22.000 dinara, ali joj na račune odlazi 12.000.

Statistički gledano Snežana za tri obroka potroši oko 340 dinara. Troši minimalno kako bi mogla da kupi i lekove za masnoću i visok krvi pritisak, ali i da popuši nekad koju cigaretu, to joj je jedini luksuz.

Doručak 60 dinara
– dve pogačice 40 dinara
– čaša jogurta 20 dinara

Ručak 128 dinara
– 100 grama mlevenog mesa 50 dinara
– 1/2 kg mladog krompira, veza luka 60 dinara
– četvrt hleba 18 dinara

Večera 95 dinara
– 50 grama kačkavalja
– pašteta
– 100 grama tost hleba 25 dinara

Sve cene znam, pratim gde su akcije i kao što vidite preživljam. Kombinacije su mnogobrojne i zavise od maštovitosti – rekla je Snežana za Alo.

Ona navodi da njen jelovnik nije jednoličan, jer nekada za doručak jede kiflu od 15 dinara sa najjeftinijim džemom koji na početku meseca plati 190 dinara.

– Ručak mi bude restovana džigerica. Kupim 300 grama za 100 dinara, glavicu luka, zelenu papriku za 40 dinara i pola hleba za 24 dinara. Uspem čak i da uštedim za bolju večeru ili doručak – iskrena je Snežana.

Zbog neprekidne računice deca je teraju da proda stan od 75 kvadrata i da kupi manji kako bi živela život dostojan čoveka.

– Više puta smo u kući potegli tu priču, ali ne želim da to uradim. Pokojni suprug i ja smo ceo život radili da imamo ovaj krov nad glavom. Ne pada mi na pamet da se ovog odreknem – zaključila je Snežana.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top