All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Slaviša je za manje od sat vremena ostao bez svega: Vatrena stihija mu progutala i traktor, i presu, i prekrupač…

Slaviša Protić, iz Gornje Bukovice, kod Valjeva, u požaru ostao bez imetka

“Sve što sam uspeo da skućim, godinama radeći najteže poljoprivredne poslove, plamen je progutao za manje od sat vremena. Šteta je procenjena na milion i po dinara.” Ovo, u očajanju, kaže Slaviša Protić iz Gornje Bukovice kod Valjeva, ne odvajajući pogled sa gomile pepela. Kada je plamen izbio, Protići su u voćnjaku skupljali šljive, pišu “Novosti”.

– Dok sam stigao, plamen je već uveliko zahvatio krov. Jedva sam jedan automobil uspeo da isteram iz šupe, a preko drugog već je pala zapaljena greda, da sam u tom trenutku bio unutra, sigurno bih nastradao. Izgoreli su “golf”, traktor, presa, traktorski prekrupač, mešalica, sejalica, kompresor, čekrk, dve prskalice, silokombajn, prikolica – kaže Slaviša.

Vatrogasci, koje su odmah pozvali, stigli su, kaže za oko sat vremena. U međuvremenu, tridesetak komšija kofama je gasilo plamen, koji je u jednom trenutku zapretio da zahvati kuću.

– Plinska boca, koja je eksplodirala, odletela je pedesetak metara dalje, u komšijsko dvorište. Sva sreća te je plamen odmah ugašen, jer bi vatrena stihija zahvatila obližnju šumu i posledice po selo bile bi katastrofalne – kaže Protić.

POMOĆ

– Dolazila je gradska komisija, rečeno mi je da mogu da očekujem pomoć u iznosu do desetog dela procenjene štete. Uzrok požara još ne znam, ali ne isključujem mogućnost da je izbio kratak spoj na elektroinstalacijama “golfa” koji je izgoreo. Trud i muka moje porodice otišli su u nepovrat – kaže Protić

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top