All for Joomla All for Webmasters
Planeta

SKANDAL! ALBANCI UNIŠTILI SPOMENIK GRČKOM HEROJU: Digli ga u vazduh, Grci užasnuti (FOTO)

Ministarstvo spoljnih poslova Grčke izrazilo je “užasavanje i zabrinutost” nakon što je uništen spomenik posvećen grčkom borcu s početka 20. veka Timiosu Liolisu.

(Tanjug) – Ministarstvo spoljnih poslova Grčke izrazilo je u današnjem saopštenju “užasavanje i zabrinutost” zbog uništavanja spomenika posvećenog grčkom borcu sa početka 20. veka Timiosu Liolisu, koji je danas oko podneva dignut u vazduh u selu Kranija na jugu Albanije, prenosi ANA.

 

Gepostet von Welcome to Real Macedonia – Welcome to Greece am Dienstag, 23. Juli 2019

Navodi se da je grčko ministarstvo, snažno osuđujući ovu akciju, ponovilo poziciju da “provokacije usmerene protiv grčke etničke manjine i na kraju i grčko-albanskih odnosa, moraju odmah da budu istražene i razrešene, a krivci moraju da budu privedeni pravdi”.

 

Gepostet von Welcome to Real Macedonia – Welcome to Greece am Dienstag, 23. Juli 2019

“Atina od albanske strane očekuje da preduzme korake na ponovnom uspostavljanju osećaja bezbednosti grčkoj etničkoj manjini što je pre moguće. Ministarstvo spoljnih poslova i grčka ambasada, kao i naše konzularne vlasti u Albaniji, pažljivo prate ovaj slučaj”, piše u saopštenju grčkog ministarstva.

 

 

Dijaspora.news/(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen Facebook Welcome to Real Macedonia – Welcome to Greece)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top