All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

Sin Svetozara Marovića traži ispis iz CG državljanstva

Novi manevar sina Svetozara Marovića kojim izbegava zatvor. Priložen i zahtev da zatvorsku kaznu odsluži u Srbiji

PODGORICA – Posle dobijanja državljanstva Srbije, što su “Novosti” najavile pre par meseci, Miloš Marović, sin prvog i poslednjeg predsednika SRJ i dvodecenijskog ideologa DPS Svetozara Marovića, smislio je nove “poslovne poteze” sračunate na izbegavanje izdržavanja jednogodišnje zatvorske kazne u Crnoj Gori.

 Jedan od njih je i zahtev ministru policije Mevludinu Nuhodžiću da mu po automatizmu oduzme državljanstvo, jer je dobio srpsko, a priložio je i zahtev da zatvorsku kaznu u trajanju od jedne godine odsluži u Srbiji.

Njegov adovakt zdravko Begović nije želeo da prejudicira odluku crnogorskog ministarstva, ali očekuje pozitivan odgovor jer je zahtev predat u skladu sa zakonom, negirajući da je njegoivo ponašanje, ali i oca Svetozara, izrugivanje sa pravdom i zakonima u Crnoj Gori.

Dok Marović junior čeka odgovor crnogorskog Ministarstva pravde, u Budvi su na pomolu nove afere u vezane za članovima porodice Svetozara Marovića. Sin Miloš je akter one oko navodne nezakonitosti koje su pratile realizaciju projekta “Akva-park”, na brdu Topliš iznad Budve.

Direktna šteta pričinjena opštinskom budžetu je 11,5 miliona evra! U ceo posao su umešani Miloš Marović, njegov otac Svetozar i svi funkcioneri u Budvi, koji su uhapšeni, ili su dobili status svedoka saradnika.

Naime, na tenderu za zakup zemljišta na Toplišu za gradnju “Vodenog grada”, prvorangirani ponuđač bila je kiparska firma Numerico Trading Limited, a njeni osnivači Miloš Marović, sa 450 akcija, potom direktor hotela “Avala” pokojni Dragan Bećirović sa 200 akcija.

ISTRAGA

Kopajući po predmetu “Akva-park” istražitelji su ustvrdili da je Opština Budva preuzela da vrati i obaveze od nešto više od 800.000 evra, koje nisu bile direktno u vezi sa izgradnjom. Reč je o 330.000 evra za organizaciju koncerta Madone, zatim plaćanje nepostojećeg biznis-plana firmi TOB CO, sponzorstvo za “Budvansko ljeto”, od gotovo 300.000 evra.

(Dijaspora.news/vecernje novosti)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top