All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Saša pešači sa krstom na leđima od Rijeke do Zagreba: Nosi ga za svu decu i roditelje “dragim vođama ovog naroda”

Odlučio je, kaže, da napravi krst koji nosi u Zagreb “dragim vođama ovog naroda”.

Na hrišćanski praznik Uskrskoji katolici obeležavaju ovog vikenda, Riječanin Saša Pavlić, odlučio je da prepešači put od  Rijeke do Zagreba, noseći  drveni krst koji je sam napravio, iz protesta što vlada kupuje avione za pola miliona dolara umesto da, kako kaže, nabavi retke lekove za barem 10 odsto tog iznosa.

– Želim da ova vlada zagrabi u isti bunar u kojem je našla 500.000.000 dolara za kupovinu borbenih aviona i napuni fond za retke lekove sa barem 10 posto tog iznosa – poručuje Saša Pavlić, koji je, kako kaže, frustriran činjenicom da država ima za avione, a da je u fondu za retke bolesti tek 2.600 evra.

Odlučio je, kaže, da napravi krst koji nosi u Zagreb “dragim vođama ovog naroda”.

– Nosim ga za svu onu decu i roditelje koji slušaju da nema novaca za lečenje, a za 403 miliona evra za avione ima – kaže Saša.

Sale@SasaPavlic

ležim u krevetu i prebirem dojmove, volio bih naglasiti da sam ja tu samo nositelj poruke, nikakvo čudo od čovjeka i ovo hodanje je samo medij koji nosi poruku i volio bih da fokus bude na poruci, da se više nikada ne dogodi da neko dijete u Hrvatskoj nema lijeka za svoju bolest

 

Putem ga dočekuju ljudi, daju mu hranu i smeštaj, neki čak i novac.

Saši je želja i poruka “da se više nikada ne dogodi da neko dete u Hrvatskoj nema lek za svoju bolest”, prenose hrvatski mediji.

Portal Index.hr podseća da je vlada nakon višestruki protesta roditelja dece koja pate od teških bolesti i potrebni su im skupi lelovi, otvorila račun na kojem je dosad donacijama građana i firmi prikupljeno vrlo malo novca.

Značajnije donacije uplatile su Splitsko-dalmatinska županija i grad Omiš, dok vlada na taj račun nije uplatila nijednu jedinu paru.

Uoči i tokom puta, Saša tvituje iznoseći svoje stavove i obaveštavajući o tome gde se trenutno nalazi.

Sale@SasaPavlic

imali smo mi novce za avione, ali su potrošeni za farbanje tunela prijatelji, a sad treba šparati na lijekovima za djecu

– Ako nema za dečji život, onda nam država ne treba – razlaz – jedan je od njegovih tvitova koji treba da pređe deonicu od 180 kilometara.

Sale@SasaPavlic

ne znam dal ovo treba podijeliti, plačem, tu u Kupjaku ljudi me čekaju ispred kuće već 2 sata da mi daju 100 kn i nisu imućni i nisam ih mogao odbiti, ta lova ide u prvu dobrotvornu škrabicu na koju naiđem, ne znam, intenzivno je to

Inače, Saša je poreklom iz Delniče, a živi u Rijeci.

Sale@SasaPavlic

ako nema za dječiji život onda nam država ne treba, razlaz

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top