All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Roditelji TRI NEDELJE čekaju objašnjenje za prelepljen rok trajanja na Kinder jajetu, a kada je napokon stiglo – bolje da nije!

Čini se da su se svi nadali da će ovaj slučaj biti zaboravljen.

Jedna Beograđanka šokirala se kada je otkrila da je na kinder jajetu istekli rok trajanja prelepljen novim, čak devet meseci dužim. Tek tri nedelje kasnije ovim povodom oglasili su se proizvođači ni distributeri.

Da ova majka slučajno nije videla da materijal prelepljenog parčeta papira nije isti kao originalno kinder pakovanje, dovela bi u pitanje zdravlje svog deteta koje bi pojelo mlečnu čokoladu kojoj jedavno prošao rok upotrebe i koja, kao takva, više nije bezbedna za jelo. Da stvar bude crnja, datum na ovom slatkišu nije produžen za dan, dva, već za devet meseci.

– Neka vam je alal tih 2-3 evra koje uštedite na račun nekog deteta – napisala je ona uz fotografiju koju je podelila sa pratiocima na Tviteru.

Foto-ilustracija: flickr/e.r.w.i.n.

Iako je ovaj slučaj zabrinuo sve roditelje u Srbiji, na objašnjenje proizvođača i distributera i trgovaca čekali smo tačno 21 dan. Čini se da su se svi oni vodili devizom “svakog čuda tri dana dosta” i da su se nadali da će ovaj, kao i mnogi slučajevi pre njega, biti zaboravljen.

Tri nedelje bilo je potrebno komapniji “Ferero” da nam odgovori da oni nemaju ništa s tim i da ovo kinder jaje nisu uvezli ovlašćeni distributeri, već je na srpske rafove stiglo na volšeban način.

– Ferero, kao i cela mreža ovlšćenih distributera, posluje u skladu sa strogim internim standardima. Od proizvodnje do stavljanja na tržište Ferero proizvodi podvrgnuti su kontrolirsanim uslovima proizvodnje, pakovanja, skladištenja, distribucije i stavljanja na tržište – kažu oni.

Oni tvrde da je postupak promena roka trajanja u suprotnosti sa njihovim načinom poslovanja.

– Pokušaćemo da preduzmemo sve mere koje su u našoj moći kako bismo zaštitili tržište Srbije i potrošače od sličnih nezakonitih načina prelepljivanja rokova trajanja – kažu oni.

U isto vreme trgovci se redom brane da sporno jaje nije kupljeno u njihovom marketu i da uvoze robu samo od ovlašćenih uvoznika. Oni bar kažu nešto, najveći problem je što na odgovore tržišne inspekcije, koja je nadležna za kontrolu ove vrste prekršaja, još čekamo.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top