All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

“Ratnički pohod CRNOGORSKE DRŽAVNE KOMPANIJE na malo privatno imanje”

Državna energetska kompanija Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) sjutra će, uz pomoć policije, vatrogasaca, hitne pomoći i centra za socijalni rad, ponovo pokušati da zauzme imovinu Mirka Radojevića u crnogorskom selu Brezna i na njoj obavlja radove na dalekovodu 400kV.


“ CGES kreće u ratnički pohod na moju imovinu. Ovo je nezapamćeno, angažuju i bukvalno, vojsku, da otimaju ono što je moje, pošto već dvije godine, uprokos činjenici da imaju podršku institucija, to nisu uspjeli.
A nisu uspjeli, jer apsolutno nemaju validan pravni osnov”, kaže Radojević. On podsjeća da je CGES, ekspropriisao svega 150m2 njegove imovine, a do temelja uništio gotovo 6.000m2, čineći pri tome evidentno krivično djelo, za koje niko nije odgovarao.

DRAMA U CG SELU! CGES UPAO NA PRIVATNO IMANJE: Mirko Radojević se polio benzinom i htio da se zapali

NEMA MIRA U CRNOGORSKOM SELU: Energetska kompanija CGES prijeti hapšenjem Radojeviću koji brani svoju imovinu

POLICIJA OTKAZALA ASISTENCIJU ENERGETSKOJ KOMPANIJI: CGES pokušao nezakonit upad na imanje Mirka Radojevića
“Kako nemaju validan pravni osnov, dobili su nezakonitu privremenu mjeru koju je, po instrukcijama, I van nadležnosti donio sudija nikšićkog suda Marko Blagojević, a koja im dozvoljava samo da preko mojih parcela priđu svojoj parceli. Prije pet dana, sudija nikšićkog suda, nekoliko dana pred penziju, donosi zaključak o izvršenju, bez prava žalbe. Posle nekoliko dana, nikšićki sud povlači ovaj zaključak, a drugi sudija donosi novo Rješenje o izvršenju kojim najavljuje ratni pohod na moju imovinu, i prijeti drakonskim novčanim kaznama I zatvorom, ukoliko ih ne pustim”, kaže Radojević.
Dodaje da je na djelu, neviđeno pravno, institucionalno I fizičko nasilje nad njim, njegovom imovinom I njegovom porodicom.


“U decembru su, takođe, golom silom pokušali da uzurpiraju moju imovinu, a kada sam pozvao policiju da zaštiti mene I moju imovinu, doživio sam da policija pokuša mene silom da privede, kako bi njima omogućila da nezakonito upadnu na moju imovinu”, kaže Radojević I dodaje da je, kako navodi, spremio benzin, i da je odlučan da se, na licu mjesta zapali.


“Apelovao sam na direktora CGES-a da prestane sa nasilničkim postupanjem, I da me ispoštuje kao čovjeka I građanina, ali se nije udostojio ni da mi odgovori. Ovo je njegov odgovor, a na ovo ću I ja adekvatno odgovoriti-“, zaključuje Radojević.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top