All for Joomla All for Webmasters
Društvo

RATKO JE SAHRANIO CELU PORODICU, A SAD MU JE BUJICA ODNELA KUĆU: Najpotresnija srpska priča ima tužan kraj

Meštanima iz Dragačeva je uništeno sve ono što su godinima stvarali, a Ratko Bogićević iz sela Donji Dubac ostao je bez krova nad glavom.

On je zbog okolnosti evakuisan i trenutno se nalazi kod strica i kuma.

Kako to izgleda kad se celo brdo pokrene i ruši ka kući i okućnici, ispričao je Ratko kroz suze.

“Jezivo i strašno, to je bilo strahota gledati”, kaže ovaj Dragačevac u izjavi za agenciju RINA.

Pokrenuto zemljište zaustavilo se na metar udaljenosti od ulaznih vrata, a pitanje je trenutka kad će se srušti cela kuća.

“Ja sam bio napolju u tom trenutku, padala je ogromna kiša i pokušavao sam da sklonim neke stvari koje su se zatakele ispred. Međutim, kad sam se okrenuo odjednom sam video da se celo brdo pokrenulo i kreće ka meni. Drvo je palo na kuću i urušilo krov”, kaže Ratko i dodaje.

“Kuća cela kliza, nisam bezbedan da živim ovde, zato sam i otišao kod najbližih, jer svakog trenutka sve može otići nizbrdo u provaliju”, priča Ratko.

U ovom domaćinstvu nema ni struje ni vode, a prilikom klizanja tla Ratko je pokušavao samo da spasi mehanizaciju jer je to sve što ima.

“Traktor je jedino prevozno sredstvo kojim se može stići do moje kuće. Sada je put sav u živom blatu, tako da se mora peške. Ovde mi je ostala stoka, moram da dođem da ih nahranim. Ovce i pas ne znaju da je vanredna situacija i da im je gazda ostao bez kuće”, rekao je dok u rukama nosi hleb namenjen životinjama, idući kroz šumu i blatnjav makadam.

Ovaj čovek u domaćnistvu živi sam, za svojih 46 godina sahranio je brata, sestru, oca i majku, a danas je ostao i bez kuće. On ne želi da napusti svoje rodno ognjište, ali tlo na kojem je kuća sagrađena nije bezbedno, pa jedino rešenje vidi u preseljenju na susedno imanje koje se prodaje, a za koje mu treba nekoliko hiljada evra koje trenutno nema.

“Komšija prodaje imanje blizu moje kuće. Tu bih mogao da se skućim, ne mogu da idem daleko, jer ovde mi se nalazi to malo zemlje koju obrađujem, životinje. Značilo bi bar kad bi neka mehanizacija došla i pročistila put da ja mogu ponovo traktorom prići do kuće”, priča Ratko.

 

Dijaspora.news/(Espreso.rs / Agencija RINA)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top