All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Radnici pumpe u Trebinju kolektivno dali otkaz jer nisu pristali na OVOLIKO povećanje plata!

Radnici benzinske pumpe “MAN-CO” u Trebinju dali su kolektivni otkaz, jer nisu dobili očekivano povećanje plata.

Direktor i vlasnici su pristali na povećanje od 50 KM (oko 3.000 dinara, odnosno 25 eura), što je bilo nedovoljno pa su svi radnici dali kolektivni otkaz, napisao je na svom blogu trebinjski političar Nebojša Vukanović (PDP).

Na pumpi su radnici radili u smjenama 12–24, 12-48, u skladu sa Zakonom o radu, a plate su bile oko 500 maraka (oko 30.000 dinara), dok je, kako prenose bosasnki mediji, na pumpama „Nešković“ mnogo gora situacija, jer radnici rade za minimalac u smjenama 12–24, pa se očekuje da li će i oni na sličan način reagovati.

Tako su se radnici postarali i da benzinska pumpa bude zatvorena, a mogla bi da proradi tek ako se angažuju radnici iz drugih djelova Hercegovine.

– Otvaranje velikog broja radnih mjesta u Dubrovniku, koja su dva do tri puta bolje plaćena u odnosu na Trebinje, umnogome je relaksiralo situaciju jer gazde ne mogu više da ucjenjuju radnike kada ima alternativa i posla u Dubrovniku. Valjda će korektan odnos privrednika u Dubrovniku uticati i na poboljšanje uslova rada i povećanje plata u Trebinju i Hercegovini – napisao je Vukanović.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top