All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

RAČUNA SE KAO POKLON U DOBROTVORNE SVRHE: Džip brata balkanskog Eskobara doniran crnogorskom SAJ-u

Uprava za imovinu je vozilo “hamer” koji je bio oduzet od Mersudina Kalića, brata Safeta Kalića, dala na korišćenje Specijalnoj antiterorističkoj jedinici pozivajući se na zakonsku odredbu o ustupanju privremeno oduzete imovine “u humanitarne svrhe”.

To piše u odluci Uprave od decembra 2014. godine. U dokumentu, koji potpisuje direktor Uprave Blažo Šaranović, navodi se da je Uprava posle neuspele prodaje vozila odlučila da vozilo brata “balkanskog Eskobara” ustupi SAJ-u na trajno korišćenje.

 

Dodaje se da je Uprava posle preuzimanja vozila, prvo sprovela javne pozive za prodaju vozila na kojima nije bilo ponuda za kupovinu.

“U skladu sa članom 21 Zakona o brizi o privremeno i trajno oduzetoj imovini zbog smanjenja amortizacije, troškova skladištenja i održavanja vozila donosi se Odluka o ustupanju na trajno korišćenje vozila Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi policije – Specijalnoj antiterorističkoj jedinici”, piše u saopštenju Uprave za imovinu.

 

Međutim, u tom članu Zakona, na koji se poziva Uprava, piše da, ukoliko se oduzeta pokretna imovina ne proda, “može da se pokloni u humanitarne svrhe, ili uništi”.

 

Šaranović juče nije medijima odgovorio da li to znači da je vozilo SAJ-u dato u humanitarne svrhe.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top