All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Putin upozorio na američku osvetu koja se sprema za izbore u Rusiji u martu!

– Postoje ogromne sumnje da je sve ovo izazvano kako bi se stvorila atmosfera koja je nekome potrebna da izazove nezadovoljstvo kod navijača zbog činjenice da je država navodno umešana u kršenja pravila i da je odgovorna za to – rekao je Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je danas SAD da žele da izazovu neprilike na predsedničkim izborima u Rusiji kao osvetu za navodno rusko mešanje u američke predsedničke izbore 2016, objavila je agencija RIA Novosti, prenosi Rojters.
TAS S prenosi da je Putin takođe, govoreći o optužbama da se u Rusiji dopingovanje sportista odvija pod nadzorom države , kazao da su ove optužbe povezane sa predstojećim ruskim predsedničkim izborima u martu 2018. godine.

– Ovo je to što me brine: Zimske olimpijske igre (u Južnoj Koreji) trebalo bi da počnu u februaru, a predsednički izbori (u Rusiji) u martu. Postoje ogromne sumnje da je sve ovo izazvano kako bi se stvorila atmosfera koja je nekome potrebna da izazove nezadovoljstvo kod navijača zbog činjenice da je država navodno umešana u kršenja pravila i da je odgovorna za to – rekao je Putin.

On je naveo da u Rusiji nikada nije bilo niti će ikada biti šeme državnog sponzorisanja dopingovanja sportista.

– Nikad nije bilo, ne postoji i nadam se da neće nikada postojati državni sitem podrške dopingovanja (u sportu), za šta smo optuženi – rekao je Putin.

TAS S je prošle nedelje objavio da će Međunarodni olimpijski komitet verovatno zabraniti ruskim sportistima da učestvuju pod zastavom Rusije, nakon što su saopštili da su nalazi komisije Svetske anti-doping agencije, koju je predvodio kanadski profesor prava Ričard Maklaren, ubedljvi.

Foto: Tanjug/AP
Zamenik ruskog premijera Vitalij Mutko tada je izjavio da je za Moskvu neprihvatljivo da ruski sportisti nastupaju na zimskoj Olimpijadi u Južnoj Koreji pod neutralnom zastavom.

– Neutralna zastava? Šef države (Vladimir Putin) jasno je izneo svoju poziciju kada je reako da su takve zastave apsolutno neprihvatljive za našu zemlju – rekao je juče Mutko, prenosi TAS S.

U avgustu 2017. godine, ruski atletičari takmičili su se pod neutralnom zastavom na Svetskom prvenstvu, podsetila je ruska agencija.

Zimske Olimpijske igre u Južnoj Koreji održaće se od 9. do 25. februara 2018. godine.
dijaspora.news/Tanjug

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top