All for Joomla All for Webmasters
Zdravlje

Pun mesec ZAISTA utiče na naše zdravlje – evo i kako tačno!

Može vam zvučati kao sujeverje, ali uticaj Punog Meseca na ljude, životinje i stvari oko nas je stvaran

Neki ljudi primećuju promene u ponašanju i osećanjima koje ne mogu da objasne sve dok ne pogledaju u kalendar i vide da je to period punog meseca. To više ne predstavlja slučajnost, već je i naučno dokazano, piše elephantjournal.com. Kada je Mesec pun dolazi do oseke zbog uticaja meseca na vodu. Kako je naše telo sastavljeno od 80 procenata vode, naučnici i atrolozi smatraju da se nešto slično dešava i našem telu, nešto poput oseke u telu koja utiče na mozak.

Uticaj Punog Meseca može se osetiti preko bubrega. Kako su oni zaduženi za regulaciju tečnosti u organizmu, tokom ovih dana možemo primetiti njihovu pojačanu aktivnost, kao i poremećaj u varenju i balansu hormona. Može se primetiti i povećanje rizika od pojedinih bakterija kao što je kandida tokom ovog perioda.

Neki od simptoma koji se mogu javiti su: nadimanje, umor, prehlada, pad imuniteta, povećana glad, opstipacija ili dijattreja, škripanje zubima noću, iritacija, osip, poremećaj sna, oscilacije u težini, glavobolje.

Najpoznatiji parazit kome pogoduje Pun Mesec je Blastocystis Hominis. On može da bude veoma uporan i često je povezan sa nekim autoimunim oboljenjima i drugim bakterijama. Simptomi koje on izaziva su migrene, lupanje srca i bol u leđima. Oni mogu da napadnu naš stomak i stvore nam probleme.

Ako želite da utvrdite da li i vas “muči” Pun Mesec, ovo biste trebali da uradite. Počevši od danas, u narednih par nedelja pratite simptome kao što su temperatura, bol, problemi sa zdravljem koje imate i ocenite njihov intenzitet skalom od 1 do 10. Počnite da pratite ove simptome i beležite kada su oni izraženi a kada ih nema. Posebnu pažnju obratite na period punog Meseca. Ako primetite pogoršanje nekih simptoma, onda znači da ste u rizičnoj kategoriji i da morate da povedete malo više računa o sebi.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top