All for Joomla All for Webmasters
Srbija

PUCALO JE, LOMILO, UDARALO… Svedočenje muškarca koji je preživeo udes kod Jagodine: Preživeli smo samo jer smo na vreme napustili kola

Kroz maglu se sećam da nas je udario neko otpozadi, da smo se onda mi zakucali u prikolicu i da sam nalevo skrenuo auto. U tom trenutku mi je drugarica rekla: “Izlazimo, Aki i verujem da smo preživeli samo zato što smo na vreme napustili kola.

Ovako je ispričao Aleksa Ilić (35) iz Kruševca, koji se od utorka u Kliničkom centru u Nišu oporavlja od nezapamćene tragedije na auto-putu kod Jagodine.

– Izašli smo preko bankine u njivu, počelo je da puca, da lomi, udaraa, dugo, dugo… Kao da su se satima sudarali. Međutim sve se posle dvadesetak minuta zaustavilo. Svi su se čudili kako smo ostali živi – priča Ilić.

FOTO: RAS SRBIJA

Tog kobnog utorka, Aleksa je, sa svojom drugaricom iz Kruševca krenuo za Kragujevac oko 6 ujutro. Na benzinskoj pumpi napravili su pauzu, popili kafu i nastavili put, a kako tvrde, ništa nije slutilo na nesreću. Put je bio čist, gužvi nije bilo, sve do sela Mijatovac.

– Tu smo već uočili maglu, ali normalnu maglu, ništa alarmantno. Ali kako smo išli dalje, to više nije bila magla, to je bio neki crni dim od kog se nije videla ni srednja traka, ni zaustavna, ni tačke upozorenja za maglu niti bilo kakva svetlosna signalizacija. Put je postajao klizav i eto šta se dogodilo – rekao je on.

Kako je dodao, ubrzo je došla hitna pomoć.

– Ja sam tri sata bio svestan svega, ali mi je posle toga pozlilo zbog potresa mozga – dodao je on.

(dijaspora.news/novosti.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top