All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Prst na kom nosite prsten otkriva kakva ste osoba i šta privlačite u život

Pored toga koji kamen nosite na prstenu, bitno je i na kom prstu ga nosite

Prst na kome nosite prsten otkriva mnogo više o vama nego što ste mislili. Tako možete da otkrijete vaš karakter, ali i namere.

Domali prst nije rezervisan samo za one u braku ili verene, već se u nekim kulturama smatra simbolom čistote i čuvanja devičanstva za brak. Ako nosite prstenje na različim prstima to može da ukazuje na čitav spektar karakteristika i simbola koji nosite u vama.

Ako nosite prsten na palcu onda ste vi veoma jaka osoba, a posedujete i odlike kao što je dominacija, upornost i tvrdoglavost. Na ovom prstu trebate da nosite poludragi kamen karneol, granit ili rubin.

Kažiprst otkriva da imate sklonosti ka megalomaniji, a pomalo i histeriji. Imate samopouzdanja, lider ste i veoma ambiciozni, a prisutna je i duhovnost. U nekim kulturama prsten na ovom prstu simbolizuje brak, a za njega je lapis lazuli kristal i plavi topaz.

Srednji prst se smatra najboljim za nošenje prstena, a ukazuje na pouzdanost i dobro donošenje odluka. Prsten na ovom prstu simbolizuje ravnotežu, pravdu, zakon, odgovornost i analiziranje duše. Dobro je na njega staviti prsten sa ružičastim kvarcom, koralom ili akvamarinom.

Domali prst ima glavnu ulogu u ukazivanju na to da li je neko u braku, pred brakom ili je slobodan, a u nekim kulturama simboliše i suzdržavanje od intimnih odnosa do braka. Verovalo se da kroz ovaj prst prolazi nerv koji ide pravo u srce. Savršeno mu pristaju mesečev kamen, žad, safir ili tirkiz uz pomoć kojih simbolizuje odnose, kreativnost i ljubav prema lepoti.

Prsten na malom prstu ukazuje na kreativnost i sklonost umetnosti, inteligenciju, komunikaciju, uveravanje i intuiciju. U nekim zemljama su se tokom 19. i 20. veka nosila po dva prstena koja su pokazivala da je osoba u braku jer je jedan bio verenički prsten a drugi burma. S druge strane u nekim zemljama se prsten na ovom prstu povezivao sa organizovanim kriminalom jer su ga tako nosili mafijaši. Nosite na njega mesečev kamen, jantar ili citrin.

 

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top