All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Protest ispred crnogorske ambasade u Beogradu

Ispred ambasade Crne Gore u Beogradu “Asocijacija srpskih internet medija” organizovala je protest zbog, kako navodi, progona predstavnika srpskog naroda u Crnoj Gori, tamošnjih preostalih slobodnih medija i Srpske pravoslavne crkve.

Predstavnik Asocijacije Gojko Rajičević rekao je novinarima da je krajnje vreme da se iz “prestonog grada svih Srba” poruči da se mora hitno zaustaviti diskriminacija Srba u Crnoj Gori.

On je kazao da je u Crnoj Gori srpski jezik izbačen iz upotrebe i sveden na nivo manjinskog, da su diskiminisani SPC, njeno sveštenstvo i imovina, i da je “očigledna diskriminacija” u državnoj upravi u kojoj je od ukupnog broja zaposlenih, Srba manje od sedam odsto.

“Procenat Srba po pokradenom popisu iz 2011. godine je više od 30 posto, dakle 30 odsto stanovništva participira u budžetu, a po podacima organa državne uprave, u njihovim organima zaposleno je ispod sedam odsto“, rekao je Rajičević.

Podršku skupu dali su kandidat Demokratske stranke Srbije za predsednika Srbije Aleksandar Popović, predstavnici Dveri među kojima i poslanik Ivan Kostić, bivši članovi Dveri a sada predstavnici Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović i Vladan Glišić i pripadnici pokreta “Zavetnici”.

Na skupu je bio i Nemanja Ristić koji je sredinom januara bio uhapšen u Srbiji po poternici Crne Gore zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju terorističkog napada na dan izbora u Crnoj Gori oktobra 2016. godine.

Ristića je posle hapšenja Viši sud u Beogradu uslovno pustio na slobodu – uz ograničenje da ne napušta Beograd i da se jednom nedeljno javlja policiji.

(Dijaspora.news/mondo)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

To Top