All for Joomla All for Webmasters
Društvo

PROFESORKA IZ CRNE GORE NEGIRALA DA JE PLAGIJATOR: Bojana Lakićević-Đuranović saslušana u tužilaštvu u Podgorici!

Vanredna profesorka Pravnog fakulteta Bojana Lakićević Đuranović saslušana je juče u podgoričkom Osnovnom državnom tužilaštvu u vezi sa krivičnom prijavom Centra za građansko obrazovanje (CGO) za plagijat.

Ta nevladina organizacija prijavila je Lakićević Đurnović zbog sumnje da je kao svoj naučni rad objavila specijalistički rad svog bivšeg studenta.

Njen advokat Goran Velimirović kazao je juče Vijestima da je bio na saslušanju sa klijentkinjom i da je ona iznela odbranu, u kojoj je negirala delo koje joj se stavlja na teret.

 

 

“Dala je svoje viđenje situacije i jake argumente, koji obesmišljavaju čitavu ovu situaciju”, tvrdi Velimirović.

Profesorka je, navodno, doslovno prepisala rad studenta Đorđija Drinčića, kojem je na specijalističkim studijama bila mentor i objavila ga kao svoj naučni članak u beogradskom stručnom časopisu Pravni život.

 

 

Drinčić je ranije potvrdio Vijestima da je njegov specijalistički rad, ali sa potpisom vanredne profesorice, objavljen u beogradskom časopisu.

I na Univerzitetu Crne Gore se vodi proces u vezi s Lakićević-Đuranović, a Komisija Pravnog fakulteta treba da utvrdi da li je prekršila akademski integritet i nalaz dostavi Senatu UCG-a…

“Komisija je dužna da sprovede postupak u roku od 30 radnih dana. Postupak je hitan i sprovodi se uz dužno poštovanje prava svih učesnika, a saznanja i informacije prikupljene u toku postupka smatraju se poverljivim do njegovog okončanja” navodi se u ranijem saopštenju.

 

 

Uredništvo časopisa Pravni život nikada nije odgovorilo na pitanja Vijesti da li je Lakićević-Đuranović autor ili koautor objavljenog rada i šta će preduzeti ukoliko se dokaže da ga je plagirala.

Pravni život je časopis za pravnu teoriju i praksu, a izlazi od 1952. godine.

 

 

Dijaspora.news/Kurir.rs/Vijesti.me

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top