All for Joomla All for Webmasters
Biznis

Predavanja PROPALIH preduzetnika su HIT u Beču, predavač je i jedan Srbin

U glavnom gradu Austrije redovno se održavaju takozvane „FuckUp Nights“. Reč je o događajima prilikom kojih propali preduzetnici pred publikom iznose svoje neuspele priče. Cilj ovih neobičnih druženja na kojima se uvek traži mesto više je ohrabriti druge i naučiti ih da ne čine iste greške.

Ideju za „FuckUp Nights“ pokrenuli su bečki preduzetnici Salomé Wagner i Dejan Stojanović.

Sam koncept potiče iz Meksika gde je 2012. godine pet prijatelja po prvi put organizovalo takvo druženje. U međuvremenu se „FuckUp Nights“ održavaju u 58 zemalja, a Austriji od 2014. godine.

Sledeće druženje u Beču održaće se u martu ove godine u prostorijama bečkog Preduzetničkog centra pri bečkom Ekonomskom fakultetu koji je ujedno i sponzor događanja.

Ulaz je besplatan, ali je zbog velikog interesa potrebna prijava.

Dobre strane propadanja, odnosno iskustva, ono su što organizatori žele prikazati na tim forumima. Jer i propadanje je deo uspeha.

Ne mora se nužno dogoditi, ali ako se dogodi, onda treba ustati, sabrati se i krenuti ispočetka.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Izlaganja „propalih preduzetnika“ i diskusije trebali bi poslužiti drugim preduzetnicima kao pouka da ne ponavljaju iste pogreške.

Kada strah od neuspeha nije prisutan, usuđujemo se da uradimo mnogo toga –  kaže Stojanović za “ICT Business“, koji je iskustvo stekao i u Silicijskoj dolini. Osim toga ističe kako je u Americi kultura odvažnosti u području preduzetništva mnogo izraženija nego u Austriji.

Dijaspora.news

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top