All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Praksa za novinare i predstavnike srpskih organizacija, prijave do 1. decembra

Udruženje novinara Srbije (UNS), uz podršku Ministarstva spoljnih poslova – Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, raspisalo je konkurs za novinare medija na srpskom jeziku i predstavnike srpskih organizacija i udruženja iz regiona za studijski boravak i desetodnevnu besplatnu obuku u redakcijama u Srbiji.

Biografiju i kratko motivaciono pismo (ne duže od 1500 karaktera) poslati na mejl [email protected] do 1. decembra. Uslov je da kandidati žive u zemljama regiona i da rade u medijima u regionu ili srpskim organizacijama i udruženjima iz regiona koji proizvode sadržaje na srpskom jeziku.

Polaznicima programa studijske prakse biće omogućen boravak u veb redakcijama u Srbiji.

Osim prakse u medijima, novinari i predstavnici srpskih organizacija i udruženja iz regiona će boraviti i u veb redakciji UNS-a. Polaznici prakse će imati obuku na besplatnim onlajn WordPress (Vordpres) i Joomla (Džumla) platformama. Naučiće specifičnosti pisanja za onlajn izdanja i kreiranje sadržaja za veb, steći znanja iz oblasti optimizacije sadržaja za pretraživače (SEO).

Studijski boravak će biti organizovan u decembru 2016. godine.

Studijski boravak novinara iz srpskih medija u regionu UNS, uz podršku Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, organizuje četvrti put.

Praksu u beogradskim redakcijama 2013, 2015. i 2016. godine imale su koleginice i kolege Srpskih nedeljnih novina iz Mađarske, Novosti i časopisa Izvor iz Hrvatske, Spone iz Makedonije, Radio Temišvara iz Rumunije, udruženja Morača-Rozafa iz Albanije, portala IN4S, TV Novog iz Crne Gore i Studentskog žurnala iz Bosne i Hercegovine.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top