All for Joomla All for Webmasters
Sport

POZLATILA SE CRNA GORA Vukotić i Dragutinović šampioni svijeta!

Poslije dva srebra, Miloša Kovačevića i Dejana Vukčevića u borbama, Crna Gora se posljednjeg dana Svjetskog šampionata u ju jitsu okitila još jednom medaljom. U kategorijji duo show (duo šou) sistem Stefan Vukotić i Vuk Dragutinović osvojili su zlatnu medalju.

Oni su u prvom kolu bili bolji od poljskog dubla, u drugom su se sastali sa Rumunima i pobijedili 40,5:39,5. – Rumuni su kasnije, zajedno sa Poljskom osvojili bronzu.

U finalu Vukotić i Dragutinović pobijedili su par iz Tajlanda – njihov fantastičan nastup zavrijedio je ukupno 46, poena dok su rivali imali 44:

Stefan Vukotić: “Zaista sam prezadovoljan. Postati svjetski šampion nije nimalo lako. Mi smo imali izuzetno naporan prethodni dan, danas smo imali takođe tri vrlo teška meča a u finalu protivnike koji su izuzetni. Nismo imali prilike ranije da ih gledamo ali smo spremili našu taktiku, našu vježbu koja je na sudije ostavila visok utisak. Hvala kolegama iz tima koji su svo vrijeme bili uz nas kao i predsjedniku Ranku Vukotiću i selektoru Milošu Ašaninu“

Vuk Dragutinović: „Prezadovoljan sam, na najbolji mogući način predstavili smo se na svjetskom šampionatu i reprezentovali smo državu onako kako dolikuje. Svima veliko hvala, bilo nam je izuzetno naporno ali lakše za nijansu zbog podrške naših ostalih takmičara i članova stručnog štaba. Posebno hvala na razumijevanju mojoj školi Ivan Uskoković koja mi je omogućila, i ne samo sada, da odsustvujem“.

Učinkom od tri medalje zadovoljan je i selektor repreznetacije Crne Gore, Miloš Ašanin:

j1

„Moram istaći da sam izuzetno zadovoljan, ovo je i više nego što sam očekivao. U najavi sam rekao da želimo medalju, uzeli smo tri, zlato i dva srebra. Osim takmičara koji su osvojili medalje, moram istaći da su i Goran Musić i Mirjana Martinović bili izvanredni ali nisu bili miljenici sreće ovog puta. Takođe imlada Biljana Mitrović pokazala je da može mnogo mada joj još uvijek nedostaje iskustva. Ono se zapravo stiče ovakim takmičenjima i nastupima. Isto ovo važi i za Bojana Merdovića koji je nastupio u newazi, jedenoj izuzetno teškoj disciplini i nije imao sreće sa žrijebom – namjerio se na najbolje borce odmah.“.

Ju jitsu savez Crne Gore dobro je pozicioniran u evropskoj i svjetskoj organizaciji – zbog svojih aktivnosti po pitanju popularizacije ovog sporta, predsjednik Evropske ju jitsu federacije (JJEU), Robert Prevc, iznio je samo riječi hvale na račun rada našeg saveza:

Robert Prevc predsjednik JJEU:

„Mogu vam reći da sam izuzetno zadovoljan načinom na koji radi Ju jitsu savez Crne Gore. Oni su se iskazali kao veoma dobri domaćini na nekoliko vrlo važnih regionalnih takmičenja i sudijskih seminara.  Koliko povjerenja imamo u Ju jitsu savez Crne Gore govori podatak da smo im za narednu godinu povjerili organizaciju Balkan Open turnira što je jedan od najvećih događaja u Evropi  Da je savez na dobrom putu pokazuju i rezultati kojeste postigli na ovom svjetskom šampionatu ali i na prethodna tri najveća takmičenja. Ovo je potvrda da predsjednik Ranko Vukotić sa svojim saradnicima radi vrlo dobar posao na razvoju ovog i sporta uopšte“- istakao je Robert Prevc, predsjednik JJEU.

Na Svjetskom prvenstvu u ju jitsu učestvovalo je 49 zemalja iz cijelog svijeta.

Dijaspora.news Izvor Analitika

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top