All for Joomla All for Webmasters
Srbija

POVRATAK KUĆAMA Kolone duge i po 10 kilometara (FOTO)

Na naplatnoj rampi Bubanj potok u smeru ka Beogradu, kako javlja naš reporter vozila se zadržavaju oko 60 minuta, gde je kolona duga 10 kilometara

Kolona na ulazu u Beograd, saobraćaj, gužva
Foto: Telegraf

Javna preduzeća i nadležne službe iz resora Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture konstantno su na terenu i rade na raščišćavanju snega i leda koji ometaju bezbedno odvijanje saobraćaja.

Neprohodni su i pravci Novi Glog – Donji Stajevac, Gajtan – Negosavlje, Trgovište – Donji Stajevac – Radovnica – Bosilegrad, zatim od Trgovišta do graničnog prelaza Kalovo ka Makedoniji. Vozila ne mogu da prođu ni pravcima Odvraćenica – Preko Brdo, Strojkovce – Vučje – Vladičin Han, zatim Žitorađa – Dikava- Mačkatica i Lepenica – Urmanica – Gradnja – Vlase.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Na deonicama Novi Pazar (Adrani)-Kraljevo-Raška-Novi Pazar-Ribariće-granični prelaz Mehov Krš, zatim Jošanička Banja – Kopaonik i Novi Pazar (Mlanča) – Studenica – Ušće ima odrona, zbog čega je neophodno striktno poštovanje saobraćajne signalizacije, prilagođavanje brzine uslovima na putu i maksimalan oprez u vožnji.

Saobraćaj je pojačan na svim putevima, a posebno onim koji vode ka većim gradovima iz pravca svih turističkih mesta i skijališta u Srbiji, upozoravaju iz Auto – moto saveza Srbije dodajući da se na naplatnoj rampi Bubanj potok u smeru ka Beogradu vozila zadržavaju oko 60 minuta.

Kako se navodi u saopštenju AMS S-a, intezitet saobraćaja je pojačan na auto putevima i putevima prvog i drugog prioriteta.

Foto: Čitalac telegrafa

Foto: Čitalac telegrafa

Na naplatnoj rampi Bubanj potok u smeru ka Beogradu, kako javlja naš reporter vozila se zadržavaju oko 60 minuta, gde je kolona duga 10 kilometara. Kolona u sve tri trake autoputa se prostire sve do naplatne stanice Vrčin.

Slično je i na naplatnoj rampi kod Preljine na Ibarskoj magistrali, gde se iz pravca Čačka ka Preljini stvorila kolona duga par kilometara i samim tim vozila usporeno prolaze kroz naplatnu rampu.

Na ostalim naplatnim rampama pojačan je broj vozila, a zadržavanju su za sada u intervalu od 10-15 minuta.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije zadržavanja na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom na izlazu iz zemlje vozila se zadržavaju oko 120 minuta, na graničnom prelazu Šid i Sot, na izlazu iz zemlje, 60 minuta.

Na graničnom prelazu Sremska Rača sa BIH na ulazu u zemlju zadržavanja su 60 minuta, dok se na prelazu ka Mađarskoj na Horgošu, Horgošu II, na izlazu, vozila se zadržavaju oko 60 minuta. Na prelazu Kelebija, na izlazu iz zemlje, zadržavanja su 90 minuta, dok je na Bačkim Vinogradima vreme čekanje oko 120 minuta, takođe na izlazu iz Srbije.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Na ostalim graničnim prelazima isto je pojačan broj vozila, a zadržavanja su do 30 minuta.

Iz AMS S-a su apelovali na vozače da zbog pojačanog saobraćaja imaju više strpljenja za volanom, da brzinu vožnje prilagode uslovima na putu i da ne ulaze u rizična preticanja, kao i da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top