All for Joomla All for Webmasters
Duhovnost

PORUKA OSTROŠKOG MONAHA DANAŠNJIM DJEVOJKAMA: Ovakvim oblačenjem privlačite muškarce JEFTINIJE OD SEBE

Šta pomislite kad vidite mladu i ljepuškastu djevojku obučenu kao porno zvijezda? Podsmjeh, sažaljenje ili bes što nam je društvo takvo kakvo je?

Koliko smo kao društvo moralno i kulturno posrnuli, kada smo postali intolerantni na takve pojave? Čija je to odgovornost, roditelja, obrazovnog sistema ili medija? Ili smo svi “zakazali”?

Puno je pitanja na koje nije lako dati odgovor. Monah Arsenije Jovanović u jednoj propovijedi se dotakao i ove teme. Njegove riječi su surovo iskrene, ali i otrežnjujuće. Besjedu o obnaženim i istetoviranim djevojkama prenosimo u cjelosti:

 Jedno društo zavisi od žene, od zdrave, čedne i moralne djevojke. Zašto kažu da Njemci ne mogu ništa Turcima u Njemačkoj? Zašto? Sačuvali su svoje žene, jeste da to njihovo oblačenje izgleda malo čudno u današnjem svijetu, ali one su sačuvale svoju čednost i moral. A pogledajte današnje mlade hrišćanke, Srpkinje po Beogradu – iscijepane, oguljene, izbušene, istetovirane. To je sve poruka: priđi, stavi ruku na mene i vodi me gdje hoćeš!
Danas je moda tih tijesnih farmerki, onda bolje izađi gola, kakve to veze ima, kad su te farmerke kao hulahop, toliko priljubljene da se svaki tjelesni nabor vidi. I to više uopšte nije privlačno. Te mučenice ne znaju – ja sam muškarac, nisam nikakav anđeo – da je privlačnije vidjeti djevojku u nekoj haljini, na primjer, pa da zamišljam, a ne kad je sve “na izvolte”, nema više tajne, otmenosti, da te zaintrigira malo.

I ona misli da će privući nekoga?! Pa zna se koga će privući takva djevojka – onoga ko je još jeftiniji od nje, koji nikada neće biti dobar muž, dobar otac, koji nikada neće biti dobar čovjek na poslu i uopšte. Ona već bira za sebe čovjeka kog će omrznuti jednog dana, od koga će se razvesti, gdje će biti alimentacija, frke, ludila sa djecom.

Jedan čovjek koji nosi ozbiljnu, jaku ličnost u sebi, koji ima harizmu – on će svojom ličnošću i intelektom da djeluje i da plijeni ljude. A mi koji smo prazni, koji nemamo šta da ponudimo, mi ćemo da pravimo cirkus od sebe ne bi li nekog privukli i opet ništa nećemo dobiti, to je jedna duboka nesreća. Zato moramo da radimo na svojim dušama, ličnostima, a na tijelima – lako ćemo. I najružniji čovjek je lijep kada nosi Boga u sebi.

(Bktv.news/volimpodgoricu.me)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top