All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Porodica Babić, ponos Srbije i Republike Srpske: Od šestoro dece svi muzičari, čestiti, skromni i radni (VIDEO)

Mnogi roditelji traže recept za vaspitanje i sada se pitaju kako su Babićeva deca ovako čestita, skromna i radna

Đorđe, Nikolina, Isidora, Marko, Katarina i Kristina sasvim su obični tinejdžeri i tek kada ih malo bolje upoznate shvatite da su svi muzički nadareni i svojom pozitivnom energijom obasjavaju okolinu.

Oca Trebinjca i majku iz Ilijaša ljubav je spojila u Banjaluci. Njihova deca vaspitana su u patrijahalnoj porodici i u duhu pravoslavlja, stasali su u pobožne mlade ljude koji mogu biti primer. Pod budnim očima majke Radmile i oca Dragana, oni svakodnevno vežbaju a nije im tesno ni u stanu od 48 kvadrata.

– Mi smo se upoznali preko umetnosti, slikarstva. Ova kuća odiše umetnošću… I ova deca koju smo oboje želeli…Nego sam se ja kasno oženio! – kroz smeh kaže otac Dragan.

U društvu Babića saznaje RTRS da je ljubav prema muzici u njihovom domu pobudio banjalučki muzičar, nažalost pokojni, čika Marko Popović. Deci je pomogao i da ostvare svoje muzičke želje. Muzika je samo deo umetnosti koja se neguje u njihovoj kući jer je majka Radmila akademski slikar, ali i tata Dragan se nekada lati boja i slikanja. Ipak, osnovna sredstva za život obezbeđuju kao predavači u srednjoj školi.

Majka Radmila kaže da je oduvek htela da ima veliku porodicu sa petoro dece.

– Oduvek sam htela petoro dece, ali, eto imam ih šestoro. Svi imaju talenta ali ne slikaju, nemaju vremena. Trošimo energiju u pravom smislu te reči. Ne zamaramo se glupostima. Uvek pratimo jedno drugo, pratimo decu, pa dokle stignemo. Јa nekad zaboravim gde idem.. Ovi zovu vamo, ovi tamo..Svi se radujemo novom danu. Kažu ko peva zlo ne misli, a ko puno misli, nije mu do pevanja – našalila se Radmila.

U domu Babića nema mesta umoru iako su prethodnu noć došli iz Beograda sa međunarodnog takmičenja na kojem je njihov mlađi sin Marko sa svojim kamernim sastavom harmonika osvojio zlatnu medalju.

Najstariji sin, Đorđe, svira kontrabas i na 3. je godini Muzičke akademije, a na Nikolina, Nina, je brucoš. Ona svira gitaru u KUD Čajavec, Gradskom tamburaškom orkestru, banjalučkoj Rok simfoniji i Banjalučkoj filharmoniji. Marko i Katarina nisu hteli da pričaju pred kamerama. Kažu da se bolje izražavaju instrumentima. Zlatne medalje to i dokazuju.

Mnogi roditelji traže recept za vaspitanje i sada se pitaju kako su Babićeva deca ovako čestita, skromna i radna. Možda će vam biti jasnije kada čujete šta njihovi roditelji imaju da poruče svima koji imaju ili planiraju porodicu.

– Okrenite se porodici i deci – najbolja je stvar. Ne trošite vreme nekvaliteno. Ljubav, razumevanje u porodici. Sav teret muž i žena moraju zajedno da podele. Svaki dan treba poštovati i uvažavati. Ispunite ga radom , željama, osmehom. Red mora postojati. Ako nema reda znači da vlada anarhija. A to nije dobro! – poručio je Dragan.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top