All for Joomla All for Webmasters
Politika

POLITIČARI SVE ČEŠĆE ODLAZE KOD TATU MAJSTORA: Kad nemaš program, istakni tetovažu! JEL SE OVAKO JURE GLASOVI?

Jure glasove – Na političkoj sceni je sve više tetoviranih. Neki to rade zbog želje da budu u trendu, a neki kako bi se, u nedostatku političkih ideja, dopali delu glasača, ocenjuju sagovornici Kurira

Iako su tetovaže nekada bile vezane za zatvorenike, momke s vrelog asfalta i devojke sumnjivog morala, danas je to postao gotovo opšti trend, kome nisu odoleli ni srpski političari.
Pojedini su se bez trunke ustezanja skinuli i pohvalili tetovažama na butinama, ramenima, torzu ili leđima, a zajedničko kod većine je to što su iscrtavali simbole u liku životinja – tigra, lava, medveda. Zanimljivo je da nijedna srpska političarka nema tetovirano telo, ili se bar dosad nije pohvalila.

Egzibicionizam

Psiholog Aleksandra Janković kaže da među političarima ima sve više tetoviranih zbog želje da budu u trendu, pa i skrivene namere da se dopadnu delu glasača, a sve u nedostatku političkih ideja:

 

– Oni koji su zreli i normalni, dokazani u profesiji i ostvareni u privatnom životu nemaju potrebe da eksperimentišu i tetoviraju se. Imaju stav, ne podležu trendovima. Zato ne mogu da zamislim, recimo, Aleksandra Vučića s tetovažom. Iscrtavaju se oni koji žele da budu upadljivi, primećeni. Egzibicionisti. Ne treba nikome uskratiti slobodu da čini s telom šta želi, ali nije primereno da neko ko obavlja značajnu državnu funkciju bude istetoviran na vidljivim mestima.

Dominiraju životinje

Tatu majstor Iva Miladinović objašnjava da je tetoviranje sada postala moda, kojoj nisu odoleli ni naši političari:

– Za koju godinu biće prestiž nemati tetovažu. Iznenađena sam što Dragan Marković Palma ima tetovažu, jer propagira konzervativne stavove… S druge strane, čudilo bi me da Čedomir Jovanović nema tetovažu. Primećujem da većina crta životinje, verovatno zbog jednostavnosti poruke biračima – kako su pametni, jaki, dominantni.

Nebojša Bakarec (SNS)
Prvi pokazao tetovaže

Prvi je, još 2005, javno pokazao svoje tetovaže – zvezdice koje počinju iza uva, idu preko ramena i završavaju se po rukama, dok mu je na desnom ramenu istetoviran anđeo.

 

– Ja sam iz privatnih razloga tetovirao svog privatnog anđela, ali nikad, na primer, ne bih stavio nekog reptila ili gmaza – kazao je svojevremeno Bakarec.

Čedomir Jovanović (LDP)
Iscrtao lik koji podseća na njegovu ženu

Ima brojne tetovaže. Dominantan je zmaj – simbol mudrosti. Najupečatljivija se nalazi na desnom ramenu – ženski lik koji podseća na njegovu suprugu Jelenu.

Ispod te tetovaže ispisana je reč “invictus”, što znači nepobediv ili neporažen.

Dragan Đilas (SZS)
U znaku dece

Na grudima je tetovirao simbol hrabrosti – belog medveda na santi leda sa dve zvezdice na grudnom košu.

 

– Kad sam bio dete, zbog svetlijeg tena su me zvali Beli Meda. Dve zvezdice predstavljaju moje ćerke – Sofiju i Jovanu – objasnio je Đilas pre tri godine i nagovestio mogućnost da iscrta još dve zvezdice jer je u međuvremenu u drugom braku dobio Anu i Vuka.

Dragan Marković Palma (JS)
Tigar na butini

Na desnoj butini ima tetoviranu glavu tigra, koji simbolizuje snagu.

Tetovažu ima od osamnaeste godine.

 

Aleksandar Šapić (SPAS)
Lav u prvom planu

Ima nekoliko tetovaža. Na grudima je tetovaža lava, koji je kralj džungle, ali ujedno je i lenj, jer sve radi lavica.

 

Ima i ispisano ime Aleksandra, ali i neke apstraktne motive. Brojne tetovaže ima i njegova supruga.

Marko Bastać (SZS, predsednik opštine Stari grad)
Ljubomorno ih skriva

Navodno ima više tetovaža, ali ih nikada nije pokazao, niti je govorio o njima.

 

 

Dijaspora.news/Kurir.rs/Biljana Bojić/Foto:Zorana Jevtić

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top