All for Joomla All for Webmasters
Srbija

POLICIJA TRAGA ZA POZNATOM PROFESORKOM: Nestala Smilja Avramov, poslednji put viđena juče!

Zrenjaninska policija traga za poznatom profesorkom Smiljom Avramov (98), čiji je nestanak porodica prijavila juče.

Avramov je živela sama, a kako nezvanično saznajemo, nestanak je prijavio sin, pošto nije mogao sa njom da stupi u kontakt.

Profesorka Avramov je jedan od najvećih živih eksperata u oblasti Međunarodnog javnog prava. Studirala je u Beču, Zagrebu, Beogradu i Londonu, a usavršavala se na Harvardu i na Kolumbija univerzitetu. Redovni profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu u periodu od 1948-1985. Po pozivu je predavala na vodećim univerzitetima širom Azije, Evrope i Amerike.

Godinama je bila predsednik Svetskog udruženja za međunarodo pravo, predsednik Svetske konfederacije za mir i razoružanje, član Izvršnog odbora Udruženja pravnika sveta za borbu protiv nuklearnog naoružanja, član Odbora za istraživanje ratnih zločina počinjenih u Vijetamu, od strane SAD.

Osnivač je Odbora za zaštitu srpskog naroda od Haškog tribunala (1995). Autor je mnogih knjiga: Genocid u Jugoslaviji 1941-1945, 1991…, Trilateralna komisija – svetska vlada ili svetska tiranija, Opus dei – alternativni model svetske zajednice, Postherojski rad zapada protiv Jugoslavije…

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top