All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Podgorica: Otvara se Srpska kuća

Opozicioni Demokratski front saopštio je da su Andrija Mandić, jedan od lidera tog saveza, i srpski premijer Aleksandar Vučić danas u Beogradu dogovorili osnivanje Srpske kuće u Podgorici.

U saopštenju DF dostavljenom Tanjugu se navodi da će, na predlog premijera Vučića, Vlade Srbije obezbediti portrebna sredstva.

U Srpskoj kući će, na osnovu dogovora Mandića i Vučića, biti sedište najvažnijih kulturno-prosvetnih institucija srpskog naroda u Crnoj Gori.

Takođe, dogovorena je i kontinuirana pomoć i za druge institucije srpskog naroda, koje neće biti smeštene u ovom prostoru.

Vezano za dešavanja u izbornoj noći, 16. oktobra prošle godine u Crnoj Gori, premijer Vučić je, kako se navodi u saopštenju Demokratskog fronta, rekao da “BIA ne raspolaže nikakvim dokazima ili informacijama o tome da je bilo koji državljanin Crne Gore učestvovao u bilo kakvim kriminalnim radnjama vezanim za ta dešavanja”.

Kako je saopšteno, premijer Vučić je to Mandiću rekao povodom špekulacija o navodnoj umešanosti Bezbednosno-informativne agencije Srbije u događajima vezanim za ,,državni udar””.

U saopštenju se navodi da je Vučić kazao da pominjanje BIA-e u ovom kontekstu nije dobronamerno prema Srbiji, a pretpostavlja da se radi samo o neproverenim informacijama

(Dijaspora.news/Tanjug)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

To Top