All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

PODGORICA: Građani BLOKIRALI MOST kako bi PODRŽALI MAJKE (VIDEO/FOTO)

Grupa građana blokirala je večeras saobraćaj na Mostu Blaža Jovanovića u trajanju od sat vremena kako bi simbolično podržala majke koje protestuju isrpred Skupštine Crne Gore.

Novinar i građanski aktivista Marko Milačić kazao je da je blokiran most i poželio dobrodošlicu prisutnima na “slobodnu teritoriju”.

-Ovdje je danas slobodna Crna Gora, jer oni žele da majke odustanu a mi ne želimo da one odustanu, Blokirali smo most jer nam to dozvoljava Evropska konvencija o ljudskim pravima. Oko 21.000 majki je u Crnoj Gori kojima se odzima ono što im je dato.

Želimo da pošaljemo tri poruke. Prva je podrška majkama, druga –  upozorenje režimu da ukoliko nastave ovako ovakve blokade će biti svake večeri širom Crne Gore, a treća poruka je da se svi pobunimo, kazao je Milačić.

On je dodao da bez solidarnosti “nećemo ostvariti naše ciljeve, a naši ciljevi su svrgavanje diktatorskog režima”.

Boško Vukićević ispričao je anegdotu koja je izazvala ovacije prisutnih građana:

-Tata, šta je to muško?

-Muško je neko ko te čuva i štiti.

-Kad porastem postaću muško kao MAMA!

Milačić je rekao da je policija zaustavila jednog građanina koji je sa protesta otišao kući kolima i upozorio da ukoliko još neko bude zaustavljen “ostaće do jutra”.

Skup su podržali akademska slikarka Marina Radulović, gitarista Duško Vujović, glumac Slaviša Čurović, bloger Boško Vukićević, bloger, Rastimir Vujačić, filozof, karikaturista Goran Šćekić, harfistikinja Milica Kankaraš…

Pogledajte video uživo:

dijaspora.news/volimpodgoricu.me

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top