All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

POČELO PROTJERIVANJE IZ SRBIJE: Crnogorce sa dosijeom vraćaju kući, rok 72 sata!

Srpska policija je krenula u žestok obračun sa crnogorskim gradjanima koji se već nalaze u susjednoj državi, a imaju dosije ili je za njima raspisana potjernica u Crnoj Gori.

Nakon dvostrukog ubistva u strogom centru Podgorice, usred bijela dana, crnogorska policija je najavila žestok obračun sa kriminalnim klanovima, a stiglo je i reagovanje iz Srbije. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da neće dozvoliti da Srbija bude poligon za obračun dva najjača klana iz Crne Gore i da će biti zabranjen ulazak u ovu zemlju onima za koje se smatra da mogu ugroziti bezbjednost Srbije.

 

Ubrzo su se na spisku za zabranu ulaska nasle desetine cnogorskih državljana za koje u Sbiji sumnjaju da su povezani sa kriminalnm klanovima. Medjutim, to nije sve. U Srbiji je počeo i obračun sa Crnogorcima koji se već tamo nalaze, a srpska policija ima indicije da su povezani sa kriminalnim miljeom.

Kako portal Volim Podgoicu saznaje, srpska policija pretresa stanove bezbjednosno interesantnih crnogorskih državljanja, oduzima sumnjive automobile, telefone i duge stvari i uručuje rjesenja da napuste Srbiju u roku od 72 sata.

Da srpska policija nije uvijek u pravu, tvrdi jedan sagovornik naseg portala koji priznaje da je u Crnoj Gori imao problema sa zakonom, ali da je u Srbiji, kako kaže, uzoran gradjanin, te da nije povezan sa kriminalnim klanovima.

-Držim splav i nikoga ne diram. Kada dodjem u Crnu Goru uhapsiće me i pritvoriti zbog nekog svjedočenja, kaže on.

Za sada nije poznato koliko je Crnogoraca sa dosijeom protjerano iz Srbije. Da li će “povratak” u Crnu Goru lica povezanih sa kavačkim i skaljarskim klanom dodatno usložiti ionako složenu bezbjednosnu situaciju, znaće se u narednom periodu.

Izručuju li i Maroviće?

Crnogorski ministar pravde Zoran Pažin pozvao je srpsku policiju da, u okviru najavljenih represivnih mjera, izruče i Svetozara i Milosa Marovića koji su pravosnažno osudjeni u Crnoj Gori.

-Pozdravljam najavu gospodina Stefanovića da Srbija priprema snažne represivne akcije protiv svih učinilaca krivičnih djela u Crnoj Gori koji bi bježanjem u susjednu Srbiju mogli pokušati da izbjegnu pravdu. Očekujem da će ove aktivnosti u Republici Srbiji uključiti i hapšenje i izručenje Svetozara i Miloša Marovića koji su pravosnažno osuđeni u Crnoj Gori i za kojima su na zahtjev Crne Gore raspisane međunarodne Interpolove potjernice, saopštio je Pažin.

Po njegovim riječima, Crna Gora ni nakon godinu dana nije dobila nikakvu informaciju o postupanju nadležnih organa Srbije po Interpolovim poternicama u slučaju Svetozara i njegovog sina Miloša Marovića.

dijaspora.news/volimpodgoricu.me

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top