All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Peković saslušan zbog pištolja i kokaina: Audi je moj, ali nijesam znao za tajnu pregradu

“Audi” je moj, kupio sam ga i registrovao u Minesoti, ali ga nikada nijesam vozio: to da je u njemu uhapšen moj vozač sa oružjem i drogom saznao sam iz medija, rekao je juče Nikola Peković.

Kako nezvanično saznaje Blic, proslavljeni košarkaš stigao je juče u Više tužilaštvo u Beogradu oko 9.30 sati da bi svjedočio o tome šta zna o pronalasku dva pištolja i manje količine kokaina u svom automobilu koji je vozio njegov tjelohranitelj Radojko Tomašević (35) u društvu prijatelja Ivana Goločevca (30).

Zarad ovog svjedočenja Peković je u ponedjeljak uveče i doletio u Beograd.

Prema zapisniku sa saslušanja, u koji je “Blic” imao uvid, Peković je u kratkom svjedočenju rekao da automobil “audi A4” jeste u njegovom vlasništvu, da ga je kupio prije oko tri godine, te da je on uredno registrovan u američkom gradu Minesota, gdje je košarkaš igrao za lokalni NBA klub.

– Ja to vozilo nikada nijesam lično koristio: ono je bilo namijenjeno za mog vozača Radojka Tomaševića, koji ga je koristio posljednjih godinu i po dana. Ja sam ga koristio isključivo kao putnik, i svu sam brigu o njemu prepustio Tomaševiću. On je ujedno bio i u mom obezbjeđenju, a Ivan Goločevac je moj drug, poznanik, i do sada ga nijesam angažovao kao obezbjeđenje. Tomašević je održavao vozilo – mijenjao gume, obavljao popravke, vozio na servis… Nijesam znao da “audi” ima tajnu pregradu koja je naknadno dorađena. Ja sam na dan hapšenja bio kod kuće u Beogradu – rekao je Peković.

Prema njegovim riječima, niko od članova njegovog obezbjeđenja, koje čine dva-tri momka, nema oružje.

U svojim iskazima od prošle nedjelje i Goločevac i Tomašević priznali su krivična djela koja im se stavljaju na teret. Goločevac je na saslušanju priznao da su pištolj “magnum”, sa šest metaka u punjenju, i kokain, koji je krio u čarapi, zaista njegovi.

– Pištolj sam naslijedio od oca koji je umro prije 10 godina, a oružje je on vjerovatno donio sa ratišta. Nemam dozvolu ni za držanje ni za nošenje tog pištolja. Ja sam inače sportista i rijetko konzumiram narkotike. Kokain konzumiram jednom mjesečno posljednjih šest mjeseci, otkad sam povrijedio nogu – rekao je Goločevac.

I Tomašević je priznao krivicu. On je u Višem tužilaštvu rekao da jeste nosio pištolj marke “golan” i da je vozio Pekovićev “audi” u trenutku kada ih je policija zaustavila u Ulici Slavka Ćuruvije u Lisičjem potoku.

– Ne znam zašto moj pištolj nema fabrički broj: u Crnoj Gori sam oružje kupio u takvom stanju – rekao je Pekovićev vozač.

Prijeti im i do 12 godina robije

Prema ove godine izmijenjenom članu Krivičnog zakona, kazna za nelegalno nošenje oružja pooštrena je, pa Tomaševiću i Goločevcu (kojeg operativni podaci srpske policije povezuju sa klanom narko-bosa Darka Šarića) prijeti i do 12 godina zatvora. Ako se uzme u obzir da ranije nijesu osuđivani, ta kazna ipak nije realna.

Uz to, kazna za nošenje narkotika za ličnu upotrebu, što se stavlja na teret Goločevcu, može iznositi i do tri godine zatvora. Uz to, Goločevac, prema zakonu, može biti i oslobođen krivice ako sudu ili tužiocu otkrije od koga je kupio narkotike. Ipak, on to do sada u istrazi nije otkrivao.

(Blic)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top