All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

OVO JE RUSKI HOR KOGA VIŠE NEMA, A PEVALI SU KAO ANĐELI: Ovako je zvučalo “HRISTE BOŽE”

Članovi ruskog vojnog ansambla Aleksandrov, njih 64, nalazilo su se u avionu Tupoljev TU-154 koji se jutros srušio u Crno more. Prema poslednjim informacijama niko od njih nije preživeo nesreću.

Ansambl “Aleksandrov”, jedan od najvećih umetničkih ansambala Ruske Federacije, osnovan je 1928. godine, a 1978. povodom pola veka postojanja, ansambl je dobio najviše profesionalno zvanje i postaje akademski.

U svom sastavu ima soliste, hor, orkestar i igrački ansambl, koji čini 146 članova, a u proteklom periodu je svojim umetničkim angažmanom dao veliki doprinos negovanju ruske i svetske kulturne baštine.

Hor “Aleksandrov”, jedan od najboljih muških horova sveta, objedinjuje čistotu zvuka sa snažnom emocionalnošću i neposrednošću, demonstrirajući blistavo vokalno majstorstvo.

Mešoviti igrački ansambl demonstrira igru punu energije, ritma, strasti i uzbuđenja. Članovi ansambla, obučeni u tradicionalne živopisne kostime, izvode prave koreografske bravure sa neverovatnom lakoćom svojstvenom velikim majstorima.

Podsećanja radi, ovaj, ako ne i najbolji muški hor na svetu, gostovao je u Beogradu pre 6 godina i tada celu Srbiju dirnuo u srce pevajući “Tamo daleko”.

(Dijaspora.news/EPK)

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: U RUSIJI DAN ŽALOSTI: Tuga do neba za herojima koji su život izgubili u padu aviona (FOTO) - Dijaspora News

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top