All for Joomla All for Webmasters
Vesti

Ovo je poseban trenutak za mene, čoveka sa srpskim korenima: Prve reči Dučića nakon što je preuzeo komandovanje Bondstilom

Dučić je dodao i da će nastaviti saradnju sa srpskom vojskom

U bazi KFOR-a u Bondstilu obavljena je sinoć primopredaja dužnosti komandanta Multinacionalne borbene grupe Istok, a novi komandant američke vojske na Kosovu je pukovnik srpskog porekla Nik Dučić. Dučić je nakon primopredaje dužnosti rekao da uloga Kfora ostaje ista – doprinos slobodi kretanja i bezbednom okruženju, prenosi RTK na srpskom jeziku.

– Mi ćemo nastaviti da nepristrasno podržavamo razvoj, stabilnost i mir u celom regionu. Ova misija za mene ima veliki značaj. Ja sam prvi američki oficir srpskog porekla koji će komandovati Multinacionalnom borbenom grupom Istok. Privilegovan sam što sam ovde i daću sve od sebe kako bih uspešno doprineo bezbednom okruženju – rekao je Dučić.

Printskrin: Youtube/Tribuna Channel

Dučić je dodao i da će nastaviti saradnju sa srpskom vojskom.

– Nastavićemo misiju zajedničkog patroliranja sa srpskim oružanim snagama. Pre neki dan sam se sastao sa srpskim komandantom odgovornim za te zajedničke patrole i bilo je odlično. Radujemo se zajedničkoj saradnji i tokom ove rotacije – zaključio je Dučić.

Printskrin: Youtube/Tribuna Channel

Dučić je na Kosovo stigao kao komandant 79. pešadijske brigade Nacionalne garde Kalifornije, a dužnost komandanta Istočnog sektora preuzeo je od pukovnika Majkla Spraginsa.

Novi komandant američke vojne baze Bondstil na Kosovu pukovnik Nik Dučić ne krije svoju privrženost Srbiji. Njegova deca nose srpska imena, a sa članovima svoje porodice često posećuju srpske crkve u Americi.

(Dijaspora News/Telegraf.rs)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top