All for Joomla All for Webmasters
Magazin

Ovo je NAJBAKSUZNIJI čovek u istoriji a kada čujete KAKO I GDE je umro skroz ćete se složiti

U novootkrivenoj oblasti drevnog grada Pompeje “Region V”, nedaleko od Napulja, otkriven je kostur hendikepiranog muškarca, koga je ubila stena dok je bežao pred erupcijom Vezuva pre 2.000 godina.

Naučnici pretpostavljaju da mu je gromada teška 300 kilograma otkinula glavu kada se srušila na njega, a analiza njegovog desnog stopala navodi na zaključak da je bio invalid i zbog toga nije uspeo da se spase kada se 79. godine nove ere desila erupcija koja je zatrpala grad kamenjem i pepelom i usmrtila oko 30.000 ljudi.

Muškarac, star oko 35 godina, ostao je da leži na leđima, nakon što ga je za zemlju prikovala stena.

Masimo Osana, direktor arheološkog nalazišta Pompeja, okarakterisao je otkriće kao “dramatično i izuzetno”.

FOTO: TANJUG/AP

Od 1.150 ljudi, čiji su ostaci otkriveni u Pompeji, 394 ubili su kamenje koje je izbacio vulkan ili fragmenti srušenih građevina. Preostalih 756 žrtava stradalo je u piroklastičnim strujama – vrelim oblacima pepela i gasova.

FOTO: TANJUG/AP

Kostur deteta, koje je tragično nastradalo u erupciji, otkriven je u februaru u ruševinama javnog kupatila u Pompeji. Arheolozi pretpostavljaju da su dete, koje je imalo sedam-osam godina, ubili smrtonosni vulkanski gasovi dok je tražilo zaklon. Ostaci su u aprilu odneti sa nalazišta radi daljeg proučavanja, uključujući i DNK test, kako bi se utvrdio pol deteta.

(diajspora.news/blic.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top