All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

OVAJ GRADIĆ NA SAMO 4 SATA OD BEOGRADA NUDI 6.000 EVRA DA SE DOSELITE! Nema kriminala, nude i pomoć ako gradite kuću, a ovo su uslovi!

Čelnici mađarskog gradića Ofalu nudi 6.000 evra pomoći svima koji odluče da žive u ovom malom selu. Cilj ove mere je sprečavanje iseljavanja i nestajanje ovog grada.

Ofalu ima 333 stanovnika, većina njih, čak 94 odsto, su Nemci. U gradu postoji vrtić i dnevni boravak za malu decu, dok je stopa kriminala praktično nula!

Cena nekretnina je malo veća nego što se za jedno selo očekuje, jer je puno stranaca zainteresovano za kupovinu, što je malo podiglo cene.

FOTO: GOOGLE MAPS

Lokalna samouprava nudi jednokratnu pomoć od 6.000 evra, a uslovi za one koji bi da se dosele su da su venčani, ili žive u priznatoj vanbračnoj zajednici ili su samohrani roditelji. Takođe, neohodan je i stalan posao, redovni prihodi, kao i da nemaju nikakve vrste dugovanja.

FOTO: PROFIMEDIA

Postoji i zvanična inspekcija koja proverava sve ove navode, kao i da li postoji dovoljna garancija da će potencijalni kandidati ispuniti tražene uslove. Novac koji dobiju mogu da koriste da grade kuću na svojoj imovini ili da kupe polovnu kuću. Kao drugi vid finansijske pomoći, grad nudi dodatnih 620 evra za pomoć pri izgradnji.

Ideja lokalnih vlasti je da se mladi ljudi presele na Ofalu. Nema puno praznih kuća, ali ima ih dosta u kojima živi samo jedna starija osoba.

Kako bi se vlada zaštitila od mogućih prevara, kuće koje su kupljene ovim novcem su pod hipotekom, a prodaja imovine je zabranjena.

(dijaspora.news/dailynewshungary.com)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top