All for Joomla All for Webmasters
hronika

ORUŽANI UPAD ALBANACA KOD KURŠUMLIJE! MILOMIR STEVANOVIĆ JEDVA SPASAO ŽIVU GLAVU: Odjekivali su rafali, jedva sam stigao do mesta gde ima telefonskog signala!

Rafali su odjekivali u mojoj blizini, uplašen sam krenuo peške ka Kuršumliji, opisao je Milomir Stevanović (45), iz Teslića, dramatičnu situaciju, kada su Albanci zapucali iz podujevskih sela.

On je za Večernje novosti rekao da je bio itekako zabrinut za svoju bezbednost, i jedva je došao do mesta gde ima telefonskog signala i pozvao kolege koji su krenuli do njega.

Podsetimo, incident se dogodio u selu Rastelica, koji se nalazi na administrativnoj liniji sa Kosmetom.

Na njega su pucali Albanci kod Kuršumlije

Gepostet von Zorica Vučić am Mittwoch, 27. Februar 2019

Inače, Stevanović je izvodio poslove za potrebe preduzeća “Srbijašume”, a kako se navodi trenutku napada nalazio se nadomak kontejnera u kojem su smešteni radnici, a samo pukom srećom nije povređen.

Slaviša Kostić, kod koga je zaposlen Stevanović, kaže nam da su česti incidenti, odnosno napadi Albanaca na njegove radnike:

– Oni gotovo svakodnevno upadaju na našu stranu administrativne linije i seku šume. Čujemo ih, iako su na 300- 400 metara udaljeni, jer su ovo brdsko-planiski predeli. Čak su 2. januara obili kontejner u kojem su radnici smešteni. Velika je šteta, oko 200.000 dinara, jer su tu bile motorne testere, lanci i ostala oprema. Sada sam još više zabrinut za bezbednost radnika.

Inače, pre par dana u selu Rastelica demolirane su sve kuće čiji vlasnici, koji uglavom žive u Kuršumliji, dolaze povremeno.

– I kuća su odneli sve što je vredelo, a iz naše su odneli i lovačku pušku sa municijom – priča jedan od meštana koji živi u Kuršumliji, a povremeno dolazi do ovog sela.

Pakleni plan

Albanski pljačkaši dobro su organizovani i bukvalno svakog dana seku šumu na srpskoj strani. Kako nam pričaju meštani kuršumlijskih sela, teroristi imaju sledeću taktiku:

– Oni to rade godinama i to izgleda ovako: prvo ide prethodnica od 20-30 nenaoružanih ljudi, obilaze sela, njive, šume i kada vide da nema naše Žandarmerije, koja je nekad bila stacionirana u Merdaru, pa smo nekako i mogli da branimo sela, oni onda pozovu ekipu, od koje jedan deo seče šumu motorkama, a drugi upada u kuće i pljačka sve što je ostalo od Srba koji su iz tih kuća morali da pobegnu – priča jedan Kuršumličanin upoznat sa celokupnom situacijom.

On kaže da i ako se desi da naša vojska uhvati nekog od pljačkaša ili ilegalnih sekača šume, jedino što mogu to je da ih deportuju do Merdara i oduzmu im traktore.

– Ali, oni se posle nekoliko dana vrate i nastave… – priča ovaj Kuršumličanin.

Albanski pljačkaši su se toliko osilili da ponekad uspeju da se uvuku dubinu srpske teritorije čak i do dva kilometra.

dijaspora.news/(Kurir.rs/Večernje novosti/Foto: Marina Lopičić, ilustracija)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top