All for Joomla All for Webmasters
sport

ONO KADA NOVAK OBJASNI VILANDERU RAZLIKU IZMEĐU SEBE I NADALA Đoković: Nije uvek idealno da očekuješ da sve ide prirodno…

Novak Đoković je osvojio Australijan open, 15. grend slem u karijeri na impresivan način, pobedivši Rafaela Nadala sa 3:0 u setovima.

Zbog toga se potegla priča o pristupu na terenu između trenutno dvojice najboljih na planeti, a posebno su o tome razgovarali Barbara Šet i Mats Vilander, da bi se kasnije priključio i naš as.

Mats Vilander

Foto:Eurosport/Twitter

 

– U mirnoći nalazim snagu, zaista verujem da je to bio moj slučaj. Rafa ima neverovatnu energiju, tenziju i intenzitet u toku meča. Od prvog poena troši dosta energije, snage na svaku udarac protiv mene – rekao je Đoković.

Deluje dosta mirnije na terenu, više od Nadala, za šta smatra da je jedna od prednosti.

Novak Đoković i Rafael Nadal

Foto:Tanjug/AP

 

– Sa druge strane, volim da budem opušteniji, ali isto tako moram da izbalansiram to sa intenzitetom, jer sam “gubio glavu” u prošlosti i zbog toga ponekad gubio velike mečeve. Tada naučite bitne lekcije, ali nije uvek idealno da očekujete od sebe da ostanete u tom stanju svesti gde ste u zoni i gde ide sve prirodno, takoreći – da teče, to jeste cilj, ali opet… – objasnio je prvi teniser planete.

Novak Đoković

Foto:Tanjug/AP

 

Drugačiji je fokus od prvog pratioca, ali i način treninga.

– Fokusiram se na nešto drugačije od Rafe, konstantno se pokušava sa napredovanjem, da se dođe na drugačiji nivo, i u tome sam uspeo. Kombinacija stvari, nije totalno drugačije od Nadala, već je do nekih elemenata i detalja koji me čine da komfornijim na terenu – istakao je Nole.

(A. B.)

Dijaspora.news/Blic.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top