All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

OGLASILA SE SARA VIDAK IZ SPUŽA: Nepravedno sam pritvorena, NEDUŽNA SAM i sve je VELIKI NESPORAZUM

Predstavnici institucije ombudsmana posjetili su pritvorenicu Saru Vidak u ZIKS-u, i konstatovali da se njena prava u pritvoru poštuju. Vidak je, kako se navodi, saopštila da smatra da slučaj nije etnički motivisan, i dodala da je nedužna, dodajući da nikada nije imala problema sa pravosudnim organima.

Predstavnici institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore, kao Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture, 23.08.2018. posjetili su pritvorenicu Saru Vidak i sa njom razgovarali u prostorijama Istražnog zatvora u Spužu.

Posjeta je izvršena po zamolnici Zaštitnika građana Republike Srbije, Zorana Pašalića.

Kako se navodi u saopštenju ombudsmana Vidak, je između ostalog, navela da je zadovoljna tretmanom i uslovima u zatvoru i da nema primjedbi po tom osnovu. Ona je predstavnicima institucije Zaštitnika kazala da neosnovanim smatra pritvaranje, da je nedužna kao i da želi što prije da izađe iz pritvora. Čitavu situciju, kako je kazala, smatra velikim nesporazumom, navodeći da nikada ranije nije imala problema sa sudskim organima.

Vidak je takođe navela da se službenici u zatvoru prema njoj ophode korektno, kulturno i profesionalno i da joj se poštuju prava kao pritvorenoj osobi.

Prema njenim riječima, prostorija u kojoj boravi prostrana je i uredna, u šta su se tokom posjete uvjerili i predstavnici Institucije. Kako je kazala, ostale tri pritvorenice sa kojima boravi su korektne i pristojno se ophode prema njoj.

Vidak je navela da joj je obezbijeđena sva potrebna ljekarska njega u zatvoru i da je ljekar obilazi svakodnevno. Posebno je istakla da smatra da slučaj nije etnički motivisan.

Ona je zahvalila Zaštitniku ljudskih prava i sloboda Crne Gore na intersovanju za slučaj i njegovim predstavnicima na posjeti.
Zaštitnik će o izvršenoj posjeti i nalazima obavijestiti Zaštitnika građana Republike Srbije.

volimpodgoricu.me

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top