All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Odeljenja za agresivne đake?

Nakon burne diskusije koja je u toku zbog nasilja đaka nad nastavnikom u jednoj bečkoj školi austrijska vlada razmišlja o mogućim merama kako bi stala na put nasilju u školama.

Tako vlada razmišlja o uvođenju takozvanih “tajm aut” odeljenja za agresivne đake. Ministar obrazovanja Hajnc Fasman dao je ovaj predlog i dobio je podršku ministra kulture Gernota Blimela, a i direktor uprave za obrazovanje Beča Hajnrih Himer izrazio je spremnost na razgovore.

Cilj takvih razreda bi bilo da se deluje deeskalirajuće na agresivne đake, kako bi se posle ponovo integrisali u “normalnu” nastavu. Najveći problem u realizaciji ove ideje je nedostatak nastavnog osovlja.

U pojedinim gizmnazijama u Beču “tajm aut” razredi su već testirani i pokazalo se da je potrebno više nastavnog osoblja. Inače, takva “tajm aut” odeljenja nisu austrijski izum, ona već postoje u Skandinaviji.

Pored ovoga, vladajuća Narodna partija (OVP) zahteva i uspostavljanje nezavisnih centara pomoći za nastavnike, koji su u strahu da o problemima sa đacima razgovaraju sa nadređenima.

 

DIjaspora.news/Vesti-online.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top